1 milyarıncı hamburgerini servis etti!

1 milyarıncı hamburgerini servis etti!
04 Mayıs 00:14 2017

McDonald’s, Türkiye’deki 1 milyarıncı hamburgerini servis etti. McDonald’s Türkiye Genel Müdürü OÄŸuz Uçanlar, “Türkiye’yi hızlı servis restoranı kavramı ile tanıştıran McDonald’s 11 yıl önce ‘Herkese Açık Mutfak’ projesini hayata geçirdi. 11 yıldır dileyen herkes mutfaklarımızı gezebiliyor” dedi.

Türkiye’de 258 restoranı ve yaklaşık 5 bin çalışanıyla hızlı servis sektöründe faaliyet gösteren McDonald’s, 1 milyarıncı hamburgerini servis etti. McDonald’s Türkiye Genel Müdürü OÄŸuz Uçanlar, “kalbimiz” dediÄŸi, 11 yıldır tüm tüketicilere kapısı açık olan McDonald’s mutfağına girerek, 1 milyarıncı hamburgeri piÅŸirip servis etti.

“Hızlı servis sektörünün oyun kurucusu olduk”

McDonald’s’ın, 30 yıllık Türkiye macerasında, sektöründeki her dönemece adını yazdırdığını vurgulayan Uçanlar, “Türkiye’ye adım attığımız gün, hızlı servis sektörünün oyun kurucusu olduk. Standartları biz belirledik, Türkiye’ye hızlı, lezzetli, kaliteli hamburgerler servis ettik. Sürdürülebilir kaliteye imzamızı attık. Bugün 1 milyarıncı hamburgerimizi hazırlarken de ilk günkü özeni ve heyecanı duyuyoruz” dedi.

30 yılda 950 milyon adet ekmek, 1.3 milyar hamburger köftesi, 106 milyon litre süt ve süt ürünleri, 780 milyon kutu patates ve 14 bin 500 ton salata tüketildiÄŸine dikkat çeken OÄŸuz Uçanlar, “Bu rakamlar Türkiye’nin bize güvendiÄŸini, bizi sevdiÄŸini gösteriyor. Biz de kendi standartlarımıza çok güveniyoruz. Bu yüzden de sektörde mutfağının kapılarını misafirlerine açan ilk ÅŸirket olduk. Yıllardır mutfağımızın kapıları tüm misafirlerimize açık. Türkiye’yi hızlı servis kavramı ile tanıştıran bu büyük mutfak bir yılda yaklaşık 100 milyon kiÅŸiye hizmet verdi. Herkesi mutfağımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz.” diye konuÅŸtu.

Sürdürülebilir Hamburger Stratejisi

Tüm dünyadaki McDonald’s restoranlarını her gün 70 milyon insanın ziyaret ettiÄŸine dikkat çeken Uçanlar, “Her gün bir Türkiye nüfusu kadar insanın bizi sadece lezzetimiz için tercih ettiÄŸini söylemek mümkün deÄŸil. Biz lezzetimiz kadar kaliteli ürünlerimiz ile de tercih ediliyoruz. 30 yıldır vazgeçilmez olmamızı saÄŸlayan bu iÅŸ modeline biz ‘Sürdürülebilir Hamburger Stratejisi’ diyoruz” dedi.

Bu modeli 5 kademeli olarak deÄŸerlendirdiklerini belirten Uçanlar, ÅŸöyle devam etti:

“Yarattığımız istihdam, çalışanlarımıza sunduÄŸumuz imkan ve fırsatlar, tedarikçilerimizle birlikte oluÅŸturduÄŸumuz muazzam sistem, 30 yıldır ülkemize yaptığımız aralıksız yatırımlar ve tabii ki en önemlisi de iÅŸimizin kalbine koyduÄŸumuz tüketicilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını dinlemek…

Kısacası ekibimize, tedarikçilerimize, müÅŸterilerimize, sektöre ve ülkemize yaptığımız yatırım. Ä°ÅŸte sürdürülebilir hamburger stratejisi budur. En nihayetinde hedefimiz tüm McDonald’s deneyiminin müÅŸterilerimiz için hayatlarında kısa ve keyifli bir mola olması.”

McDonald’s Türkiye 81 ülkeye örnek gösterildi

McDonald’s Türkiye’nin sektördeki öncülüÄŸünü kanıtlayan bir yıl geçirdiÄŸini, son 10 yılın en iyi performansını sergilediklerini bildiren McDonald’s Türkiye Genel Müdürü OÄŸuz Uçanlar, “Son iki çeyrekte Türkiye performans olarak diÄŸer McDonald’s operasyonlarının olduÄŸu 81 ülkeye örnek gösterildi. Uyguladığımız strateji ciromuza da olumlu yansıdı. 2016 yılında 750 milyon TL’lik bir ciro gerçekleÅŸtirdik. Hedefleri tutturmakla kalmayıp yüzde 10 da üzerine çıktık. 2017 yılı hedeflerimizi de bu ölçüye göre belirledik. Hedefimiz restoran başına 240 bin müÅŸteri. Bunun için sürdürülebilir yatırımlar yaparak istikrarlı büyümeye odaklanmaya devam edeceÄŸiz. Her yerde olmaya çalışmak yerine doÄŸru yerde, doÄŸru lokasyonda olacağız. Restoran açılışlarımızla büyüme planlarımızı da bu ÅŸekilde yapıyoruz. Kendimize büyük hedefler koyduk, sistemimize güveniyoruz.” dedi.

‘BrandZ En DeÄŸerli 100 Küresel Marka’ çalışmasına göre, dünyanın en deÄŸerli 9’uncu markası olan ve Türkiye’de ilk restoranını 1986 yılında açan McDonald’s, 2005 yılından bu yana Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet gösteriyor.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar