2. Gastro Afyon Lezzet Festivali, 26 Nisan Cuma günü kapılarını açıyor.

Afyon’un gastronomi şehri olduğu kanıtlanacak
25 Nisan 21:24 2019

Türkiye AÅŸçılar Federasyonu (TAFED) ile Afyonkarahisar Profesyonel AÅŸçılar DerneÄŸi (AFPAD) tarafından düzenlenen ve Afyonkarahisar ValiliÄŸi tarafından desteklenen 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali, 26 Nisan Cuma günü kapılarını açıyor. 2 gün sürecek olan ve Türkiye ile dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayacak olan festival, bu yıl farklılıklarıyla damgasını vuracak.

TANITIMA KATKI YAPACAÄžIZ

Birbirinden leziz Afyon yemeklerinin dünyaya açılmasına olanak saÄŸlayacak festival hakkında bilgi veren AFPAD BaÅŸkanı Hamza Kalkan, 30 ülkeden dünyaca tanınmış 40 yabancı ÅŸefin festivale katılacağını bildirdi. Kalkan, “Bu festivaldeki amacımız, Afyonkarahisar’ın tarihi ve doÄŸal güzelliklerinin yanı sıra yemek kültürünün tanıtımına katkı yaparak, kentin gastronomi ÅŸehri olduÄŸunu kanıtlamaktır” dedi.

30 ÜLKEDEN 40 YABANCI ÅžEF GELECEK

Festival ile ünü dünyaya ulaÅŸmış Afyon’un coÄŸrafi iÅŸaretli ürünleri olan lokum, sucuk, kaymak, patatesli köy ekmeÄŸi ve keÅŸkek gibi lezzetlerle birlikte kentin zengin yemek kültürünün tanıtımının yapılacağını belirten Kalkan, ekonomiye de katma deÄŸer saÄŸlaması açısından festivalin kent için büyük öneme sahip olduÄŸunu anlattı. Kalkan, sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Festivalimize, Büyükelçi ve eÅŸleri ile 30 ülkeden 40 yabancı ÅŸef katılım gösterecek. Ayrıca, Türkiye AÅŸçılar Federasyonu ve ona baÄŸlı 25 aÅŸçı dernek, gastronomi dernekleri, ünlü ÅŸefler, gastronomi bölüm baÅŸkanları, lise ve üniversite öÄŸrenci ve öÄŸretmenleri, yemek yazarları, bloggerler, sektör temsilcileri, yerel ve ulusal basının yanı sıra çok sayıda bürokrat da festivalimizde yer alacak. Åžunu da belirtmek isterim, giriÅŸlerinin ücretsiz olacağı festivalimizin kapıları, katılmak isteyen herkese açıktır.”

AÅžÇILAR YETENEKLERÄ°NÄ° GÖSTERECEK

2. Gastro Afyon Lezzet Festivali kapsamında, workshoplar, söyleÅŸiler ve gastro showlar gerçekleÅŸtirilecek. Aynı zamanda birçok ilke imza atılacak festivalde düzenlenecek yarışmalarda, genç aÅŸçılar yeteneklerini gösterecek. Yöresel dans gösterileri, semazen ve orkestra gibi birçok etkinliÄŸe de ev sahipliÄŸi yapacak olan festivalde, katılımcılar eÄŸlenceye de doyacak. 3 tonluk aÅŸure yapımı ve dağıtımının da yapılacağı festivalde, 40 çeÅŸit Afyon kazan yemekleri yapımı ve dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleÅŸiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, Afyon coÄŸrafi iÅŸaretli ürünlerin yapım ve tanıtımları, lise ve üniversite öÄŸrencileri yöresel yemek yarışmaları, en çok yemek yeme yarışması, patates soyma yarışması, yabancı ÅŸeflerin workshopları ve çeÅŸitli görsel showlar da katılımcıları bekleyen sürprizler arasında yer alıyor.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

1 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar