2. İYAGAD Ulusal Yemek Yarışması na başvurular devam ediyor

2. İYAGAD Ulusal Yemek Yarışması’na başvurular devam ediyor
02 Kasım 22:53 2018
2. Ä°YAGAD Ulusal Yemek Yarışması’na baÅŸvurular devam ediyor


Ä°stanbul Yeditepe AÅŸçılar ve Garsonlar DerneÄŸi (Ä°YAGAD) tarafından “Yeditepe’de 7’den 77’ye Lezzet Avı” sloganıyla geçtiÄŸimiz yıl ilki düzenlenen Ulusal Yemek Yarışması’nın ikincisi için geri sayım baÅŸladı. Son baÅŸvuru tarihi 12 Kasım olan, 17 ile 18 Kasım tarihlerinde Ä°stanbul Pendik Meydanı’nda gerçekleÅŸecek 2. Ulusal Yemek Yarışması’na profesyonel ÅŸeflerin yanı sıra üniversiteler ve meslek liselerinin aÅŸçılık, gastronomi gibi bölümlerinde okuyan öÄŸrenciler, aÅŸçılık mesleÄŸine gönül veren herkes katılabilecek.


Türkiye AÅŸçılar ve Åžefler Federasyonu’na (TAÅžFED) baÄŸlı Ä°stanbul Yeditepe AÅŸçılar ve Garsonlar DerneÄŸi (Ä°YAGAD) tarafından, aÅŸçılık alanındaki pek çok sivil toplum kuruluÅŸunun da desteÄŸiyle “Yeditepe’de 7’den 77’ye Lezzet Avı” sloganıyla düzenlenen 2. Ulusal Yemek Yarışması, bu yıl 17 ile 18 Kasım tarihlerinde Ä°stanbul Pendik Meydanı’nda gerçekleÅŸecek. Son baÅŸvuru tarihi 12 Kasım olan 2. Ulusal Yemek Yarışması’na profesyonel ÅŸeflerin yanı sıra üniversiteler ve meslek liselerinin aÅŸçılık, gastronomi gibi bölümlerinde okuyan öÄŸrenciler, aÅŸçılık mesleÄŸine gönül veren herkes katılabilecek.


Hünerli ellerin rekabetine sahne olacak olan 2. Ulusal Yemek Yarışması, ‘Ustalar’, ‘Lise’, ‘Üniversite’ ve ‘Ekip’ olmak üzere 4 ayrı dalda; ‘Ä°YAGAD Yılın Altın Åžefi’, Ä°YAGAD Yılın Genç Altın Åžefi’, ‘Yılın En Ä°yi Lisesi’, ‘Yılın En Ä°yi Üniversitesi’, ‘Kuzu’, ‘Balık’, ‘Makarna’, ‘Restaurant Tatlı Tabağı’, ‘Modern Türk Mutfağı’, ‘Sebze Oymacılığı’, ‘AÅŸçı Balık Tabağı’, ‘AÅŸçı Tatlı Tabağı’, ‘AÅŸçı Ana Yemek Tabağı’, ‘Ana Yemek Tabağı’, ‘Åžefler Ekibi’ ve ‘Pratik Ekip’ olmak üzere toplam 16 kategoride düzenlenecek.

Ä°YAGAD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Salih Güney, “Ä°stanbul’da ulusal en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyonumuz, ulusal düzeyde gastronomi dünyasını Pendik’te ağırlayacak. Seçkin jüri üyelerimiz, iki gün boyunca ÅŸeffaflık içerisinde adil puanlama sistemiyle çalışmalarını sürdürecek. Yarışmanın son günü, herkesle birlikte Ä°YAGAD’ın 4. KuruluÅŸ yıldönümünü de kutlayacağız.

Adil ve ÅŸeffaf bir yarışma

GeçtiÄŸimiz yıl 9 dalda ve 18 kategoride düzenlenen 1. Ulusal Yemek Yarışması’na, 400 yarışmacı katılmıştı. Jüri BaÅŸkanlığını Gastronomi ve Yemek Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Bayram Özrek’in yaptığı yarışma adil ve ÅŸeffaflığıyla dikkat çekmiÅŸti.

Ä°YAGAD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Salih Güney, “Sektörde birliÄŸe ve beraberliÄŸe çok ihtiyaç olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Sıklıkla bir araya gelip, sektörümüzü ve Türk Mutfağı’nı gerçek deÄŸerleriyle korumak, bilgi alışveriÅŸinde bulunmak, birbirimize destek olmak, genç meslektaÅŸlarımıza yol göstermek ve sektörümüz adına en iyiyi bulmak için birlikte hareket etmenin gücüne inanıyoruz. Adil ve ÅŸeffaf ulusal yarışmalar düzenleyerek, sektörümüze dinamizm katmak ve bir adım yukarı taşımayı hedefliyoruz. DerneÄŸimizin çatısı altında güvenli, ÅŸeffaf ve dürüst bir ÅŸekilde meslektaÅŸlarımızın aradığı birliÄŸi, ekonomik ve sosyal yardımlaÅŸmayı bulabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” diyor.

www.iyagad.com

-- 
Salih GÜNEY
Ä°stanbul Yeditepe AÅŸçılar ve Garsonlar DerneÄŸi
Yönetim Kurulu BaÅŸkanı
0530 956 99 42
info@iyagad.com - salih.guney@iyagad.com
Batı Mah. Hatboyu Cad.Zeynep Ä°ÅŸ Merkezi No:30/47 Pendik/Ä°ST.
www.iyagad.com


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar