AB o maddeye savaş açtı!

AB o maddeye savaş açtı!
23 Kasım 21:51 2017

Avrupa BirliÄŸi Komisyonu, "akrilamid" maddesinin yeni gıda düzenlemesinde kullanımının azaltılmasına karar verdi.

Avrupa BirliÄŸi Komisyonu, hazır gıda üretiminde kullanılan ve kansere neden olan "akrilamid" maddesinin yeni gıda düzenlemesinde kullanımının azaltılmasına karar verdi.

Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu, hazır gıda üretiminde kullanılan ve kansere neden olan "akrilamid" maddesiyle mücadelesini sertleÅŸtirdi. Özellikle, patates kızartması, cips, bisküvi ve benzeri gıdaların üretiminde kullanılan "akrilamid" (acrylamid) kimyasal maddesi insan saÄŸlığı için zararlı olduÄŸundan AB Komisyonu yeni gıda düzenlemesinde kullanımının azaltılmasına karar verdi.

AB, 2018 yılının ilkbaharından itibaren gıda üreticileri için kavrulmuÅŸ, piÅŸmiÅŸ ve kızartılmış ürünlerdeki tartışmalı "akrilamid" kimyasalının içeriÄŸini azaltan koÅŸulların geçerli olacağını duyurdu. "Akrilamid" genel olarak kavurma, fırınlama veya kızartma sırasında, özellikle patates, un ve kahve gibi niÅŸasta içeren gıdaların üretiminde kullanılıyor.

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, "akrilamid" maddesine baÄŸlı kanser riskinde artışın belirlenmesinin ardından Dünya SaÄŸlık Örgütü, üye ülkelere bu kimyasalın kontrol altında kullanılması konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, belli dozlara çıkıldığında, "akrilamid" maddesinin insan ve hayvan sinir sisteminde zehirlenme etkisi yaptığı da belirtildi.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar