Ayvalık ta Zeytin Hasat Günleri 13 üncü kez başladı

Ayvalık\'ta \'Zeytin Hasat Günleri\' 13\'üncü kez başladı
03 Kasım 18:25 2017

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "13. Zeytin Hasat Günleri" kapsamında, "Zeytine Minnet" yürüyüÅŸü yapıldı.

Ä°lçe Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odasının iÅŸ birliÄŸiyle gerçekleÅŸtirilen etkinlik kapsamında, Aşıklar Köprüsü'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüÅŸ düzenlendi.

Belediye bandosu eÅŸliÄŸinde yapılan yürüyüÅŸe, Vali Ersin Yazıcı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ä°lçe Belediye BaÅŸkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası BaÅŸkanı Benhan Ä°brahim Kantarcı ve vatandaÅŸlar katıldı.

YürüyüÅŸün sonunda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, "Zeytin Pazarı"nın açılış kurdelesi kesildi.

Vali Yazıcı, törendeki konuÅŸmasında, organizasyonun, Türkiye'de en iyi zeytinyağının elde edildiÄŸi Ayvalık'ın tanıtımına katkı saÄŸladığını söyledi.

Her geçen gün zeytinyağı tüketiminin arttığını vurgulayan Yazıcı, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Balıkesir'e 'Türkiye'yi doyuran kent' diyoruz. Her noktada, her türlü tarımsal ürün kentimizde üretilmekte. Biz yaptığımız iÅŸin her zaman en iyisini yapmak zorundayız. Türkiye ve dünyada en kaliteli zeytini, zeytinyağını üretmeliyiz. Dünyada ve Avrupa'da belli standartlar var. Bu standartları yok saymak gibi bir lüksümüz yok. Ayvalık'taki zeytin üreticileri, lütfen aynı kaliteyi, aynı emek ve güzellikle üretmeye devam edin."

Gençer de Zeytin Hasat Günleri'nin ilkinin düzenlendiÄŸi yıl, Türkiye'de kiÅŸi başına zeytinyağı tüketiminin 80 gram olduÄŸunu anlatarak, "Bu miktar bu yıl 2 litreye ulaÅŸmış durumda. Artışta tabii ki birçok etken vardır ama bunda Ayvalık'taki bu etkinliÄŸin payı da büyüktür. Bu organizasyon, milli yağımızın tüketiminin daha da artması gerektiÄŸine hepimizi inandırdı." ifadelerini kullandı.

Kantarcı ise zeytinyağı için yeni pazarlar kazanmayı hedeflediklerini bildirdi.

Dünyaya açılırken zeytinyağında markalaÅŸmanın önemli olduÄŸunu vurgulayan Kantarcı, "Ayvalık'taki zeytin üreticisinin en büyük sorunu markalaÅŸamamaktır. Oysa zeytinyağında AB ülkeleriyle rekabet edebilmemizin yolu, markalaÅŸmaktan geçiyor. Bu konuda en büyük arzumuz, firmaların kendi markalarıyla dünyaya açılması." dedi.

KonuÅŸmaların ardından, halk oyunu gösterileri sunuldu.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar