Bakliyat kralı iflas etti

Bakliyat kralı iflas etti
26 Ekim 11:44 2017

Türkiye bakliyat sektörünün en büyük firmalarından Sezon Pirinç için mahkeme iflas kararı verdi.

Hurriyet.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Malatyalı Erdoğan Ailesi tarafından 1950’de temeli atılan Sezon Pirinç (Sezon Pirinç Ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. A.Ş.) iki yıl kadar önce yaşadığı malidar boğazı aşamayınca mahkemeye başvurmuştu. İflas erteleme talebinde bulunan şirket, tedbir kararı ile korumaya alınmıştı. Tedbir kararı sonrası şirketin iflas erteleme başvurusu esastan görüşülmeye başlandı.

Ancak, geçen 18 Ekim’de İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi şirket için iflas kararı verdi. Şirketin tasfiye işlemleri için dosya icra iflas müdürlüğüne gönderildi.

KUR VE FAİZ ETKİLEMİŞTİ

Pirinçte Türkiye’nin en büyük ilk üç firması arasında yer alan Sezon Pirinç’in mali sıkıntıya düşmesine, kurlardaki ve faizlerdeki yükselişin etkili olduğu belirtilmişti. Şirket, 150 milyon liralık borçla iflas erteleme istemişti.

EN BÜYÜK TESİSE SAHİP

Ailenin ikinci kuşak temsilcilerinin faaliyet gösterdiği Sezon Pirinç’in Edirne İpsala’da 2000 yılında kurulan çeltik fabrikası Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesisi olarak biliniyor. Söz konusu tesise, 2008 yılında paketleme bölümü de ilave edildi. Sezon Pirinç yurt içinin yanı sıra Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere bir dizi bölgeye ihracat da yapıyordu.

Konu ile ilgili görüşüne başvurmak istediğimiz Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan’dan ise dönüş olmadı.



Emoji İle Değerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji Muhteşem

Muhteşem

0 Mutfak Haber Emoji Beğendim

Beğendim

0 Mutfak Haber Emoji Beğenmedim

Beğenmedim

1 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar