Barcelonalı futbolcular nasıl besleniyor?

Barcelonalı futbolcular nasıl besleniyor?
11 Mayıs 23:45 2018

Beko’nun FC Barcelona ile birlikte çocukları saÄŸlıklı beslenmeye teÅŸvik etmek amacıyla yürüttüÄŸü Eat Like a Pro (Åžampiyonlar Gibi Beslen) giriÅŸimi kapsamında baÅŸlattığı küresel farkındalık kampanyası 1 milyon avro hedefine ulaÅŸtı. Barcelonalı yıldız futbolcuların beslenme düzenleri de normal insanlara göre hayli farklı…

Lider ev teknolojileri markası Beko’nun ana sponsoru olduÄŸu FC Barcelona, FC Barcelona Vakfı ve UNICEF iÅŸ birliÄŸiyle çocuklarda obezite sorununa dikkat çekmek için Eat Like A Pro hastag’i ile baÅŸlattığı küresel farkındalık kampanyası hedefine ulaÅŸtı.

Beko’dan UNICEF’e 1 milyon avro bağış

Beko, dünya çapında saÄŸlıklı beslenmeye teÅŸvik etmek amacıyla yürüttüÄŸü “Eat Like a Pro-Åžampiyonlar Gibi Beslen” kampanyası kapsamında instagram ve Twitter’daki her bir #EatLikeAPro hashtag’i için 1 avro bağış yapacağını duyurmuÅŸtu. Bu kapsamda 11 günde Beko’nun UNICEF’e yapacağı yardım miktarı olan 1 milyon avro için gerekli sosyal medya paylaşımı yapıldı.

Kampanyaya El Classico katkısı

Beko, kampanya kapsamında 6 Mayıs’ta oynanan dünyanın en çok izlenen karşılaÅŸmalarından El Clasico’da FC Barcelona formasının sol omzunda bulunan logosunun yerini #EatLikeAPro’ya bıraktı. FC Barcelona oyuncuları antrenmanlara da Beko logosu yerine #EatLikeAPro yazan formalarla çıktı.

Beko’nun küresel farkındalık kampanyası aracılığıyla UNICEF’e yaptığı bağış çocuklarda beslenme bozukluÄŸu nedeniyle ortaya çıkan aşırı kilo ve obezite sorununu önlemek çeÅŸitli programlarda kullanılacak. Bu ÅŸekilde 600 bin çocuÄŸa saÄŸlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

Mevcut eÄŸilimin sürmesi halinde ÅŸu anda dünya genelinde 41 milyon olan fazla kilolu ya da obezite sorunu yaÅŸayan çocukların sayısı, 2025 yılına kadar 70 milyonu aÅŸacak. Beko, dünya çapında farkındalık yaratarak ve insanları harekete geçirerek bu sorunun önüne geçmeyi ve saÄŸlıklı nesiller yetiÅŸmesi için küresel çapta bir seferberlik baÅŸlatmayı hedefliyor.

Barcelonalı futbolcular nasıl besleniyor?

“Eat Like A Pro-Åžampiyonlar Gibi Beslen” giriÅŸimi, dünyanın her yerinden çocuklara ve ebeveynlere saÄŸlıklı beslenme ve dengeli bir yaÅŸam tarzının önemi konusunda eÄŸitim vererek, aileleri Barcelona takımının yıldız oyuncularının beslenme alışkanlıklarıyla tanıştırmayı amaçlıyor. FC Barcelona’nın her biri dünya çapında ünlü yıldız futbolcularının beslenme ve spor alışkanlıkları ÅŸöyle:

  • Fubolcular günde 5 öÄŸün yiyor.
  • Takımın bir günde tükettiÄŸi ortalama sebze-meyve miktarı 25 kg.
  • Bir maç için aldıkları kalori miktarı ortalama 87 bin 500 kalori.
  • Futbolcuların menüleri; protein içeriÄŸi yüksek salatalar, saÄŸlıklı yaÄŸlar içeren balık, tavuk gibi ana yemekler ile sebzelerin yanı sıra pirinç, kinoa gibi tahıllar ve meyveden oluÅŸuyor.
  • FC Barcelona takımının futbolcuları bir antrenman haftasında toplam ortalama 750 öÄŸün yiyorlar.
  • Takım günde ortalama 125 km koÅŸuyor.
  • Yılda 300 saat antrenman yapıyorlar.


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar