Büyükşehir bu kez uzaklarda arama diyecek

Büyükşehir bu kez uzaklarda arama diyecek
12 Haziran 14:06 2018

GAZÄ°ANTEP BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin yönetiminde Gastronomi dalında BirleÅŸmiÅŸ Milletler EÄŸitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Kreatif Åžehirler Ağına" girerek, mutfağıyla markalaÅŸan, tarihi ve kültürel yapısıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Gaziantep, geçen yıl baÅŸlattığı “Åžimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” kampanyayla kısa sürede baÅŸarı yakaladı, kente turist akın etti. BüyükÅŸehir Belediyesi koordinasyonunda 2018 yaz sezonunda turizm sektörünü hareketlendirecek “Uzaklarda Arama” kampanyasıyla ÅŸehir, turist sayısında yeni hedefini; 1,5 milyon turist olarak belirledi.

BaÅŸkan Fatma Åžahin’le vizyonunu deÄŸiÅŸtiren Gaziantep, 500 bin Suriyeli mülteciye gönül kapısını açtı, olumsuzluklara raÄŸmen kabuÄŸuna çekilmedi. “Åžimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi, iç turizm artış yaÅŸadı, kente bir yılda 1 milyon turist geldi.

Bu gidiÅŸatın bozulmasını istemeyen BaÅŸkan Åžahin, ÅŸimdi de “Uzaklarda Arama” kampanyasına odaklandı. Åžehir tek bir ağızdan “Uzaklarda arama, eÅŸsiz tadıyla Gaziantep mutfağı burada, Dünya’nın en büyük mozaik müzesi burada, Dünya’nın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyüÄŸü Hayvanat Bahçesi burada, Türkiye’nin ilk Safari Parkı burada, Fırat’ın incisi Rumkale burada” diyecek.

Tanıtım kampanya çalışmalarını baÅŸlatan Gazi ÅŸehir, önceki yıl “Åžimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” dedi, 1 milyon turist sayısına ulaÅŸtı, bu sayıyı, “Uzaklarda Arama” kampanyasıyla 1,5 milyona taşımayı hedefliyor. Her geçen yıl deÄŸiÅŸik alanlarda markalaÅŸan Gaziantep, tüm dünyaya kapılarını açacak, ÅŸehre yurt içinden ve yurt dışından gelen turistleri en güzel ÅŸekilde ağırlayacak.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

1 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar