Chobani den ABD de YoÄŸurt Vadisi!

Chobani’den ABD’de Yoğurt Vadisi!
10 Kasım 15:13 2017

Türkiyeli iÅŸadamı Hamdi Ulukaya’nın kurduÄŸu Chobani, ABD’de 6 bin 500 metrekarelik Ä°novasyon Merkezi ve Halk Evi’nin temellerini attı. Amerika’nın Idaho eyaletinde bulunan Twin Falls kasabasını “YoÄŸurt Vadisi” haline getirecek olan merkez, Ulukaya’nın ABD’de Chobani markasıyla kurduÄŸu dünyanın en büyük yoÄŸurt fabrikasına ek olarak inÅŸa edilecek.

Çalışanlarına saÄŸladığı olanaklar ve insan odaklı yaklaşımıyla iÅŸ dünyasında toplumsal fayda anlayışının global öncülerinden olan Türkiyeli giriÅŸimci Hamdi Ulukaya, ABD’de kurduÄŸu Chobani adlı yoÄŸurt markasına ait 6 bin 500 metrekarelik yeni bir binanın temellerini attı.

Idaho eyaletinin Twin Falls kasabasında bulunan “dünyanın en büyük yoÄŸurt fabrikası” ünvanına sahip Chobani tesisleri, yeni bina ile birlikte bölgedeki “ayak izini” büyüterek kasabayı bir YoÄŸurt Vadisi’ne dönüÅŸtürecek.

Ar-Ge ve spor merkezi

Chobani’nin global Ar-Ge ekibine ev sahipliÄŸi yapacak olan binada, 1.000 kiÅŸilik Chobani personeli için spor merkezi de yer alacak ve markanın tarihini ve yerelde yaptığı çalışmaları daha yakından takip etmek isteyen bölge halkı ve ziyaretçilerine açık olacak. Ulukaya’nın çalışanlarına daha iyi bir hayat saÄŸlama ve topluma “geri verme” anlayışının bir yansıması olarak planlanan tesisin 2018 yazında tamamlanması bekleniyor.

Sürdürülebilir ve akıllı tasarım

Tasarımının merkezine ÅŸeffaflık ve gün ışığını alan yeni Chobani binasının 2 bin 800 metrekarelik bölümünde cam kullanılacak. Çalışanlar, daÄŸ manzaralı 185 metrekarelik fitness merkezinde fizyoterapistler eÅŸliÄŸinde spor yapabilecek ve 650 metrekarelik aydınlık toplanma alanını ortak yemek ve dinlenme alanı olarak kullanabilecek.

Bölgesinde ekonomiyi harekete geçiriyor

Faaliyet gösterdiÄŸi yerlerde istihdam ve ekonomik fırsat yaratmaya büyük önem veren Chobani, yeni binayı tasarlamak için yerel mimar-mühendislerle çalıştığı gibi inÅŸaatında da yerel firmalara ve bölgedeki inÅŸaat iÅŸçilerine iÅŸ olanağı saÄŸladı. Chobani, 2013 yılında Twin Falls kasabasında dünyanın en büyük yoÄŸurt fabrikasını kurduÄŸundan bu yana yeni iÅŸ sahalarının geliÅŸmesini ve baÅŸka gıda ÅŸirketlerinin de bölgede yatırım yapma cesareti bulmasını saÄŸlayarak yerel ekonomiye katkıda bulunuyor.

“Daha fazla insana ‘iyi gıda’ sunma misyonu”

Yeni binanın temel atma töreninde konuÅŸan Chobani kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, “Idaho’daki evimiz, yalnızca çalışanlarımıza ve içinde bulunduÄŸumuz topluma duyduÄŸumuz ÅŸükranı ifade eden bir yer deÄŸil. Burası aynı zamanda yaratıcılığa ilham verecek, daha fazla inovasyon için motivasyon yaratacak ve bizi daha fazla insana daha iyi gıda sunma misyonumuzda ileri taşıyacak” dedi.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar