Çikolata ve gazozdan bakın ne çıktı

Çikolata ve gazozdan bakın ne çıktı
26 Mart 20:37 2018

TaÄŸÅŸiÅŸ ve hile yapan firmaların bazı ürünlerinde cinsel gücü artırıcı, zayıflatıcı, aÄŸrı kesici ve sakinleÅŸtirici özelliÄŸi olan çok sayıda ilaç etken ham maddesine rastlandığı belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve süt ürünleri, takviye edici gıdalar ve benzer ürünler, bitkisel yaÄŸlar, bal, alkolsüz içecekler, baharat, çikolata, enerji içeceÄŸi üretiminde taklit ve taÄŸÅŸiÅŸ yapan iÅŸletmeler ve ürünlerini kamuoyuna ilan etti.

TÜDEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Komisyonu BaÅŸkanı Sinan Vargı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı ürünlerin içeriÄŸini incelediklerini, içinde cinsel gücü arttırıcı ve zayıflatıcı ilaç etken maddesi olan 15 marka bal ve takviye edici gıda, 5 çikolata, 5 meyveli gazoz, bir adet de çay enerji içeceÄŸine rastladıklarını bildirdi.

Tüketicilerin ciddi tehlike altında olduÄŸunu belirten Vargı, ÅŸu açıklamayı yaptı:

“Cinsel gücü artıran sildenafil, tadalafil gibi ilaçlar çikolata, enerji içecekleri ve meyveli gazozlara da konuluyor. Kalp ilaçları, ÅŸeker hastalığını önleyen ilaç etken maddeleri de yine çikolatalara konuluyor. Piyasada içinde subitramin bulunan, hem zayıflatan hem de cinsel gücü arttıran ilaç etken maddeleri olan sildenafil bulunan bitkisel karışımlar ve kapsüller var. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz tehlike altındadır.”

Sinan Vargı, Tarım Bakanlığı'nın firmaları açıklamasına raÄŸmen bu firmaların isim deÄŸiÅŸikliÄŸi yaparak aynı usulsüzlüÄŸü iÅŸlemeye devam ettiÄŸini, 21 kez yakalanıp yine aynı suçu iÅŸleyen kiÅŸilere bile rastlandığını söyledi. Gıda yasasında yapılacak deÄŸiÅŸikliklerin 2015 yılından bu yana TBMM gündemine gelmediÄŸini ifade eden Vargı, gıdada hile ve taÄŸÅŸiÅŸ yapan firmaların açıklanması ve ağır para cezaları verilmesinin caydırıcı olmadığını, bu ürünleri üreten ve satanlara mutlaka hapis cezası verilmesi gerektiÄŸini de belirtti.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

1 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar