Dışarıda yemek yiyenleri bekleyen büyük tehlike!

Dışarıda yemek yiyenleri bekleyen büyük tehlike!
01 Nisan 23:06 2018

Yemek alışkanlıkları ile ilgili yapılan çalışmaya göre dışarıda yemek yiyenlerin vücudunda evde yemek yiyenlere göre %35 oranında ojen madde tespit edildi. Bunun sebebi olarak gösterilen maddesi nasıl vücuda giriyor? Ä°ÅŸte bugüne kadar hiç duymadığımız ftalat maddesi ile ilgili korkunç detaylar

çoÄŸu kiÅŸinin bilmediÄŸi bir ürün, plastiklerler de esneklik kazanması için kullanılıyor ve insan vücuduyla birleÅŸtiÄŸinde ojen etkiye sebep oluyor. Amerika'da yapılan bir araÅŸtırmaya göre dışarıda yemek yiyenlerin vücudunda ftalat bulunduÄŸu tespit edildi. AraÅŸtırma sonuçlarına göre yalnızca gıda deÄŸil günlük haytta kullandığımız birçok üründe bulunuyor.

Oyuncaktan gıdaya kadar birçok alanda bulunan kimyasal bir madde ve vücuda alındığında direkt olarak e sebep oluyor.

Türkiye'de son yıllarda artan in sebebi olarak gösteriliyor. Sıcak yemeÄŸin plastikle buluÅŸması anında oluÅŸan ftalat kansere sebep oluyor.

Sıcak ürünler plastikle temas eder etmez insan vücuduna olarak yerleÅŸiyor ve e davetiye çıkarıyor. etki oluÅŸturan ftalat maddesi için oyuncak, gıda veya benzeri ürünlerde bulunan ftalat oranına bakmak gerekiyor.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar