Down Åžefler Gurme Festivali\'nde

Down Åžefler Gurme Festivali\'nde
15 Mayıs 20:58 2017

DOWN ÅžEFLER'DEN WORKSHOP

BaÅŸkent AÅŸçılar ve Turizm BirliÄŸi DerneÄŸi (BASATDER) ve Türkiye AÅŸçılar Federasyonu (TAFED) iÅŸbirliÄŸi ile gerçekleÅŸtirilen Gurme Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Down Åžefler ise yöresel ve dünya mutfaklarından tatların tek çatı altında buluÅŸtuÄŸu ve eÅŸsiz lezzet ÅŸöleni olan Gurme Festivali'ne ayrı bir renk kattı. TAFED BaÅŸkanı Zeki Açıköz ve Gizem Özdilli ile beÅŸ metrelik eriÅŸte hazırlayan Down Åžefler'in heyecanı izleyen herkesi mutlu etti.

 

Ä°stanbul Down Sendromu DerneÄŸi önderliÄŸinde, Türkiye AÅŸçılar Federasyonu (TAFED), Tomurcuk Vakfı ve Kare Anaokulu iÅŸ birliÄŸi ile hayata geçirilen Down Åžefler Mesleki EÄŸitim ve Ä°stihdam Projesi kapsamında down sendromlu gençler 23 hafta boyunca uzman kiÅŸiler tarafından, iÅŸ saÄŸlığı, hijyen, menü hazırlama gibi birçok alanda akademik eÄŸitimi alarak iÅŸ hayatına baÅŸlayacaklar.

TAFED BAÅžKANI ZEKÄ° AÇIKGÖZ, "BU BÄ°R BAÅžLANGIÇ"

Down Åžefler Mesleki EÄŸitim ve Ä°stihdam Projesi'ni deÄŸerlendiren TAFED BaÅŸkanı Açıkgöz, "Bu projeyi yaklaşık iki sene önce planlamaya baÅŸladık. Projenin ilk adımı Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir olarak planlandı. Bizler bugüne kadar birçok proje yaptık. Down sendromlu bireylerle ilgili birçok yarışma da yaptık ama hiç bu kadar ciddi, eÄŸitim ve sonrasında da sektörün içinde olabilecek bir proje gerçekleÅŸtirmedik. Bu bir baÅŸlangıç ve projemiz çok daha iyi olacak" dedi.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar