Dünyaca ünlü şefler bu zirvede buluşuyor

Dünyaca ünlü şefler bu zirvede buluşuyor
26 Ocak 12:29 2018

Ä°stanbul Beykoz Üniversitesi’nin iÅŸ birliÄŸi ile ilki düzenlenen BaÅŸkent “1. Gastrobul Gastronomi Trendleri Zirvesini” düzenleyen dünyaca ünlü mutfak ÅŸeflerinden olan Gökhan GümüÅŸ ve Tarık Kurt, bütün dünyadan 72 ülkenin gastronomi alanında söz sahibi ÅŸeflerini Ankara’da bir araya getiriyor. Türk Mutfağının zenginliklerini dünyaya göstermek olan etkinliÄŸin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Ünlü Åžefler Gökhan GümüÅŸ ve Tarık Kurt; Sırf Kayseri ve Gaziantep Mutfağının bile dünyaca ünlü Fransız mutfağından kat ve kat zengin olduÄŸuna dikkat çektiler. Türk Anadolu Mutfağının bütün Dünyayı en iyi lezzetlerle doyurabileceÄŸini iddia eden GümüÅŸ ve Kurt, Sahip olduÄŸumuz on binlerce yıllık yemek kültürümüzün bütün zenginliklerine karşın Türk Mutfağının Dünya’da yeteri kadar tanınmadığını dile getirdiler.

TÜRK MUTFAÄžININ GÜCÜ

Daha önceki birçok yarışmada sponsor bulamadığı için büyük maddi sıkıntılar çektiklerini ifade eden GümüÅŸ, bu nedenle BaÅŸkent Gastronomi zirvesinin önemine iÅŸaret ederek, “Tayland da yapıyan ve 72 ülkeden en ünlü 5 bin kiÅŸinin Yarışmada, Osmanlı ve Türk mutfağının gücünü göstererek 3. Lük madalyası ile döndük. “Yunanistan’da yapılan Güney Avrupa Yemek Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ettim ve iki bronz madalya kazandım. Åžimdi hedefimiz bütün dünyadan katılımcıların olacağı ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız BaÅŸkent Gastronomi Zirvesi ile Türk Mutfağı’nın geleneksel zenginliklerini bütün dünyaya göstermek ve damakları fethetmek.” Åžeklinde konuÅŸtu.

 

DAMAKLARINI FETHEDECEĞİZ

Osmanlı mutfağı Çin’e kadar uzandığı için kendi kültürümüzün izlerini en iyi ÅŸekilde yansıtacağımızı savunan GümüÅŸ ve ve Kurt, Soslarla ve küçük dokunuÅŸlarla taçlandırılan yemeklerimizin 10 binlerce yıllık geçmiÅŸi ile bütün dünyanın damaklarını fethedecek özelliklere sahip olduÄŸuna dikkat çektiler.

Zirvede temel olarak Gastronomi Trendlerini ve yenicilik ve tutkunlarını farklı lezzetleri konseptinde buluÅŸturmak ve Lezzet keÅŸfine çıkmak, farklı kültürleri deneyerek Türkiye’nin önde gelen gurme ve lezzet ustaları ile bir getirmek amaçlanıyor.

Türk Mutfağı Gastronomi Zirvesinde Dünyaya Açılıyor
Bu yıl ilki düzenlenen “Gastrobul 1. BaÅŸkent Gastronomi Zirvesi” Türk mutfağının farklı vizyonda ÅŸefleri ve yazarlarıyla mutfağımızın deÄŸerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla birbirinden deÄŸerli isimleri bir araya getiriyor.

Dünya gastronomi trendlerini Anadolu’nun lezzetleriyle buluÅŸturmayı amaçlayan zirve, Åžef Gökhan GümüÅŸ ve Åžef Tarık Kurt tarafından Beykoz Üniversitesi iÅŸbirliÄŸi ile düzenleniyor. I. BaÅŸkent Gastronomi Zirvesi 3 Åžubat 2018 tarihinde Ankara Demonti Otel’de gastronomi tutkunlarını bir araya getiriyor.

Anadolu’nun kadim mutfak kültürünün yanında reçete sunumları, yemek panelleri, geçmiÅŸi 600 yıllarına dayanan lezzetler workshoplar ile sunulacak. Gastronomi Dünyası’nın önde gelen konuÅŸmacı ÅŸeflerinin hazırladığı panellerinde doÄŸal ürünler kullanılarak bu lezzetler katılımcılar ile buluÅŸturulacak.

 

Türkiye ve Dünya’da yükselen bir deÄŸer olan gastronomi trendleri bu zirve ile tanıtım platformu bulmuÅŸ olacak. Otel ve lokanta yatırımcılarını, yöneticilerini, gastronomi profesyonellerini, yerli ve yabancı ÅŸefleri bir platformda buluÅŸturacak olan etkinlik önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilecek.

Türkiye’nin deÄŸiÅŸik coÄŸrafi bölgelerindeki mutfak kültürlerinin harmanlanarak ürünlerimizin çiftçisinden soframıza gelene kadar hangi aÅŸamalardan ve özverili çalışmalarla hazırlandığının gösterilmesi amaçlanan Zirvede Türk Mutfak Kültürü Dünya’ya tanıtılacak. Bu zirvede dünya gastronomları ile Türk Gastronomlar arasında bir sinerji ortaya çıkarılması da hedefleniyor.

Zirvede kimler var?
Et denince akla gelen ilk adam etin profesörü Cüneyt Asan,
Gastronomi Dünyasının yüzü Åžef Hazer Amani,
“Tarhana çorba deÄŸildir!” diyen ve Dünya mutfağından tarifleri tarhanayla uygulayan “Kılçıksız Balık”, “Kahvaltıya Dair Her Åžey” ve “Salataya Dair Her Åžey” kitabının yazarı Gastronom Süleyman Dilsiz,
Gastronometro ile birlikte geleneksel lezzetleri gelecek nesillere taşıyan Åžef Vedat Demir, Anadolu’nun bulgurdan farklı lezzetlerini tanıtan “Anneannemin Lezzetleri” kitabının yazarı yemek programı sunucusu Asuman Kerkez,  Anadolu Mutfağı” kitabı yazarı Åžef Muhsin Ertürk, Dünya Menüsü dediÄŸimizde lezzet karnavalları ile Åžef Mehmet SiriÅŸ -Lezzet Dostu yazar gurme Åžef Z. Haldun Tüzel- Ä°ÅŸletmeci Åžef Özlem Mekik Sektörde branÅŸlarında uzman ve Gastronomi dünyasında önde gelen Åžef Mehmet Kudat, Åžef Yılmaz Güney, Åžef Barış Dırbalı, Åžef Yılmaz Almaz, Åžef Kadir Yakıcı ve Åžef Cemal Yıldız 'ın katılımıyla gerçekleÅŸiyor.

 

Zirvede 'Gizem'in Mutfak AÅŸkı' ve 'AÅŸkın Lezzeti' adlı kitaplarıyla gastronomi dünyasına katkıda bulunan Gizem Özdilli de özel konuk olarak gastronomi tutkunlarının karşısına çıkacak.

Gastronomi Zirvesi’nde Lezzet KeÅŸfine Çıkın!
Gastrobul 1. Gastronomi Zirvesi’nde, Türkiye’nin önde gelen ÅŸefleri ve yazarları ülkemizin mutfak kültürünü dünyaya sunabilmek için dünyadaki gastronomi trendleriyle yorumlayıp, keÅŸfedilesi yeni ve farklı lezzetler oluÅŸturmak üzere düzenlenen yemek çalıştaylarında (workshop) farklı yorumlarla tarifleri uygulayıp, deÄŸerli sunumları ve söyleÅŸileriyle gastronomi tutkunlarını hem düÅŸündürecek hem de lezzet keÅŸfine çıkartacak.

Dünyada gastronomi trendleri tanıtım noktası olan Gastronomi Zirvesi, gastronomi dünyasının yerli ve yabancı profesyonellerini bir araya getirmek ve onların oluÅŸturduÄŸu reçeteleri sunmak suretiyle, Anadolu mutfağının, geçmiÅŸi bin yıllara dayanan “tarhana, bulgur, mısır ve nohut ve et” ile farklı lezzetler oluÅŸturarak gastronomi dünyasına yepyeni ufuklar açacak.

 

Gükhan GümüÅŸ ve Tarık Kurt Kimdir?

EtkinliÄŸi uluslararası düzeye taşıyarak Unutulan Lezzetlerimizi Tekrar gün yüzüne çıkartmak isteyen ÅŸefler Kimdir? 

Chef Gökhan GümüÅŸ 
1985 yılında Kayseri Ä°linde dünya'ya gelmiÅŸtir. EÄŸitimini Kayseri'de  tamamladıktan Turizm ve otelcilik mezunu olan Gökhan GümüÅŸ mesleki kariyerini Almanya , Ä°talya , Amerika , gibi Ülkelerde mesleki eÄŸitim almış 22 Ülkede ise Ülkemizi temsil Ederek 14 altın madalyası bulunan ,  2014 yılında ise barış Sürecinde Diyarbakır ilinde sosyal sorumluluk projesi altında destek verip Etkinlik düzenlemiÅŸtir. Bu projede Gökhan GümüÅŸ '' LEZZETLERÄ°MÄ°Z FARKLI OLSADA KARDEÅžLİĞİMÄ°Z BÄ°RDÄ°R. Yola çıkararak gelecek nesillere güzel miras bırakmak.  Yunanistan’da yapılan Güney Avrupa Yemek Yarışması’ndan iki bronz madalyayla dönen ünlü ÅŸef Gökhan GümüÅŸ, Ayrıca Tayland’da düzenlenen ve bütün 72 dünya ülkesinden 5 bin katılımcının yer aldığı yarışmadan 3. OlmuÅŸtu.

Chef Tarık KURT 

1990 Bolu Mengen dünyaya gelmiÅŸtir. Atalarının mesleÄŸini kendine hedef etmiÅŸ ve bunu daha iyi bir ÅŸekilde ilerletmek için eÄŸitim hayatına aÅŸçılık lisesi ve üniversitesini okuyarak devam etmiÅŸtir. Kaliteli otel ve restoranlarda çalışarak mesleÄŸini ve vizyonunu üst düzeye getirip kendini kendine olan özgüvenle kanıtlamış gereken yüksek kademeye ulaÅŸmıştır her zaman vizyon ve füzyonunu geliÅŸtirmek için caba harcayıp isini ve sanatını severek yapmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Chef meslek hayatına Bigchefs restaurantinda Chef olarak devam etmektedir.

 
 


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

1 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar