EXECUTIVE CHEF FİKRET ÖZDEMİR, ITQI SUPERIOR TASTE AVARD 2017’NİN JÜRİLERİ ARASINDA

EXECUTIVE CHEF FİKRET ÖZDEMİR, ITQI SUPERIOR TASTE AVARD 2017’NİN JÜRİLERİ ARASINDA
10 Nisan 20:29 2017

 

 

EXECUTIVE CHEF FÄ°KRET ÖZDEMÄ°R, ITQI SUPERIOR TASTE AVARD 2017’NÄ°N JÜRÄ°LERÄ° ARASINDA

 

International Taste and Quality Institute (iTQi), 2005 yılından itibaren her sene, altmış yıldızlı ÅŸef ve altmış içecek tadım uzmanını, dünyanın dört bir tarafından gelen tüketici gıdalarını kapalı göz testine (kör tadım yöntemiyle) tabi tutmak için biraraya getiriyor. Jüri üyelerinin, yiyecek ve içeceklerin lezzetini deÄŸerlendirmedeki profesyonel deneyimleri, onları dünyanın en nitelikli ve en tanınan jürisi yapıyor. Executive Chef Fikret Özdemir’in 2017’nin jürileri arasında yer alacağı ITQI Superior Taste Avard 2017 (Üstün Lezzet Ödülü) Brüksel’de gerçekleÅŸtirilecek.

 

Enstitünün misyonu

Misyonunu; yiyecek ve içecekleri test etmek, üstün lezzetleri ödüllendirmek ve tanıtmak olarak belirleyen The International Taste and Quality Institute (iTQi),   ÅŸef ve içecek tadım uzmanlarından oluÅŸan dünyaca ünlü bir kuruluÅŸtur. Tadım alanında kanaat liderlerinden oluÅŸan jüri üyeleri, Avrupa’nın en prestijli mutfak ve içecek dernekleri arasından seçilmiÅŸtir. Duyusal deÄŸerlendirmede yüzde 70’in üzerinde olan ürünlere, dünyaca saygın “iTQi Üstün Lezzet Ödülü’ verilmektedir. Bu, lezzetin üstünlüÄŸünü ödüllendiren bir onaydır. Bu ödül, üreticilere bir yandan ürünleri hakkında dışarıdan uzman bir görüÅŸ almalarını, diÄŸer taraftan da yeni müÅŸteriler kazanmak ve ikna etmek için etkili bir iletiÅŸim aracına sahip olmalarını saÄŸlamaktadır. Daha fazla kaliteye sahip olan ürünler ise, “Üstün Kalite Ödülü” ile taçlandırılmakta ve böylece yiyecek ve içecek endüstrisinin saygınlığını kazanmaktadır.

 

BeÅŸ kıtadan binlerce ürün

Her yıl, Mart ayıda içecek tadım uzmanları ve Nisan ayında ise ÅŸefler olarak bir araya gelen jüri,  üç gün boyunca 120’den fazla ülkeden binlerce ürünü incelemektedir.

 

Duyusal analiz

 

Testler sırasında, her ürün bireysel olarak gözler kapalı olarak test edilmekte ve titiz bir ÅŸekilde duyusal analiz prosedürüne göre ele alınmaktadır. Test eden uzmanlara kendi restaurantlarının standartlarına göre deÄŸil, eÄŸer evlerinde olsalar bu ürünleri nasıl deÄŸerlendirecekleri sorulur. DeÄŸerlendirilen her ürün, duyusal analiz raporu için koku alma, görünüÅŸ, tadım, tadım sonrası, ürün dokusu gibi kriterlere göre, jüri üyeleri tarafından iyice incelenir. Daha sonra yorumlar yazılır ve eÄŸer gerekliyse ürünün geliÅŸimi için öneriler yapılır. Tadım oturumundan sonra, iTQi farklı derecelendirmelerden oluÅŸan detaylı bir grafik hazırlar ve jüri üyelerinin katılımcı ÅŸirketlerin ürünleri için yaptığı yorum ve önerileri özetler. Bu bilgiler, üreticilerin Jüri’nin görüÅŸlerini anlaması ve ürün geliÅŸimin de potansiyel olabilecek alanlarda farkındalık yaratması bakımından çok önemli ve deÄŸerlidir.

 

 

 



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar