Gastronomi Kenti Hatay 2018 in ilk konuklarını ağırladı

Gastronomi Kenti Hatay’ 2018’in ilk konuklarını ağırladı
19 Ocak 00:08 2018

Hatay’ın UNESCO (BirleÅŸmiÅŸ Milletler EÄŸitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından Gastronomi Kenti seçilmesinin ardından turizm faaliyetleri hız kazandı.

Hatay’ın Gastronomi Kentleri arasında dahil edilmesinin ardından düzenlenen gastronomi turu Adana Güney Rotary Kulübü tarafından yapıldı. Adana Güney Rotary Kulübü için Kırıkhan Kent Ormanı’nda yemek etkinliÄŸi düzenlendi daha sonra ören yerleri gezildi.

 

Gala gecesinde birer konuÅŸma yapan Adana Güney Rotary Kulübü BaÅŸkanı Sinan Aydın ve Defne Rotary Kulübü BaÅŸkanı OkÅŸan HalefoÄŸlu, sevgi, barış, hoÅŸgörü kenti olarak anılan Gastronomi Kenti Hatay’da kaynaÅŸmak ve dostluÄŸu pekiÅŸtirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Gezinin ikinci gününde ise dünyanın en büyük 2. Arkeoloji Müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi ve Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı Mahallesi ziyaret edildi.

Hatay Gastronomi Kenti unvanını ne zaman aldı?

Hatay’ın Gastronomi Kenti olması aslında uzun bir yolculuk. Ä°lk giriÅŸimleri 2010 yılında baÅŸlatan ÅŸehir, o tarihten bu yana UNESCO’nun ÅŸartlarını yerine getirmek için yoÄŸun çaba gösterdi.

Çalışmaların sonuç vermesiyle birlikte Hatay 2017 yılında UNESCO tarafından Dünyanın 26. Gastronomi Åžehri olarak ilan edildi.

O dönemde bu çalışmaların netice vermesini olumlu karşılayan Hatay BüyükÅŸehir belediye BaÅŸkanı Lütfü SavaÅŸ; “Hatay ÅŸu anda dünyada UNESCO’nun korumaya aldığı 26 özel ÅŸehirden bir tanesi. UNESCO diyor ki, siz özel bir ÅŸehirsiniz, sizin bir kültürünüz, bir daÄŸarcığınız, bir geçmiÅŸiniz, bir tarihiniz, bir medeniyet birikiminiz var.

Bunların hepsine ben kefilim ve bundan sonraki süreçler içerisinde siz o 26 özel ÅŸehirden bir tanesisiniz. Gastronomi günleri yapın ve bu deÄŸeri yıllarca taşıyarak Hatay’a ekonomik katkı saÄŸlayın.” sözleriyle ÅŸehrin bu unvanı avantaja dönüÅŸtüreceÄŸinin iÅŸaretini vermiÅŸti.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar