Herkesin gözü kulağı bu karardaydı! Çalışanları ilgilendiren sorun çözüldü

Herkesin gözü kulağı bu karardaydı! Çalışanları ilgilendiren sorun çözüldü
10 Åžubat 14:49 2018

Önceden 5 yemek ÅŸirketine ayrı ayrı 50 lira ödeniyordu. Åžimdi ise Setcard’a aylık 42 lira ödenecek. Bütün sistem tek bir makinada toplanacak. Yeni Nesil ÖKC’ye geçen esnaf da, çok basit bir iÅŸlemle cihazlara bu uygulamayı yükleyebilecek. Önceki sistemin esnafa maliyetinin yüksek olması yediÄŸimiz yemeÄŸin fiyatına da yansıyordu. Yeni uygulama sayesinde maliyetler 4’te 1 oranında düÅŸecek.

Yeni Åžafak'ın haberine göre yaklaşık 5 milyon yemek kart kullanıcısını ilgilendiren komisyon kavgasına çözüm bulmak için ÅŸirketler ile restoranlar anlaÅŸma masasına oturdu. Artık bütün sistemler tek bir makinada toplanacak, restoranlar önceden 5 ayrı yemek kartı firmasına aylık 50 lira verirken, ÅŸimdi sadece Setcard’a aylık 42 lira verecekler. Konuyu ilk kez Yeni Åžafak’a açıklayan Ä°stanbul Ticaret Odası (Ä°TO) Restoran ve Yiyecek Ä°çecek Hizmetleri Komite BaÅŸkanı Fatih Güner, 31 Ocak’ta Ankara’da, ödeme kaydedici cihaz firmalarının temsilcileri, yemek kartı temsilcileri, Restoran Komite BaÅŸkanı ve Ä°TO Meclis üyesi olarak Türkiye’deki kullanıcı esnaf temsilcilerinin sonuç almak için görüÅŸtüÄŸünü aktardı.

ÇOK BASÄ°T BÄ°R Ä°ÅžLEMLE GEÇÄ°Åž TAMAM

 

Günün sonunda yemek ÅŸirketi Setcard’ın sistemine diÄŸer dört yemek ÅŸirketinin dahil edildiÄŸi bilgisini veren Güner, ÅŸunları kaydetti: Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazı kullananlarda sıfır maliyetle bu sisteme geçebilecekler. Aylık 2-3 lira GSM ücreti var. Onu da bankalar ödüyor. Sadece elamanlar gelip bu uygulamayı yükleyecekler. Çok basit bir iÅŸlemle yeni sisteme geçebilecekler. Bundan böyle bir ay sürmez. Eski sisteme geçiyoruz ama tek bir makinada topluyoruz. Zaten personel var sırayla yaparlar. O elamanların masrafını gerekirse biz Ä°TO olarak öderiz. Bu uygulamayla sayesinde maliyetlerimiz 4’te 1 oranında düÅŸüyor. Ä°lerleyen zamanlarda bu maliyetleri daha da aÅŸağı, düÅŸüreceÄŸiz. Çalışmalarımız da devam ediyor.

ESNAFIN ÇOÄžU SÄ°STEME GEÇMÄ°ÅžTÄ°

Tezgahların üzerindeki makine kirliliÄŸinden kurtulmak için yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçmek istediklerini dile getiren Güner, yaÅŸanan geçiÅŸ sürecini ÅŸöyle anlattı: “Sonra ödeme kaydedici cihaz firmaları para istemeye baÅŸladı. Bunun belli bir süresi vardı. Geçmeyen ceza yerim korkusuyla, bu yönetmeliÄŸi göstererek sözleÅŸmeye baÄŸladılar ve esnaf da geçti. Biz bu mantıkla yönetmeliÄŸi çıkartmadık. Böyle olunca bunu durdurun dedik. Tekrar yazı yazdık. Bu kez de sürenin bitmesine 5 gün kala isteyen eski sisteme geçsin isteyen yeni sistemde kalsın dediler. Yılbaşına kadar birçoÄŸu geçti. Bu yanlış diye müdahale edene kadar zaman alıyor. Yemek kartı firmalarının iÅŸini bozdu. Ama birçok kiÅŸi de geçmiÅŸ oldu.”

AYLIK TEK FÄ°RMAYA 42 LÄ°RA

 

“Biz eskide kalmaya razıydık. Ondan kurtulalım derken, masrafımız ikiye çıktı” diyen Güner, Setcard’a geçerek eskisinden daha az maliyetle iÅŸlerini yaptıklarını söyledi. Güner, “Önceden 5 yemek kartı firmasına aylık 50 lira verirken, ÅŸimdi sadece Setcard'a 42 lira vereceÄŸiz. Burada bir vebal var ve milletin boÅŸa gitmiÅŸ parası var. Bizden boÅŸu boÅŸuna birçok para kopardılar. Bu parayı bize kimse geri vermeyecek” dedi.

HERKESÄ° Ä°LGÄ°LENDÄ°RÄ°YOR

Kendi ÅŸubeleri için aldığı 100 yeni nesil ödeme kaydedici cihazın 200 bin lira maliyeti olduÄŸunu da söyleyen Güner, “Banane, demeyin nakitle yiyorsanız bile yemek kartları yüzünden siz de bedel ödüyorsunuz. Enflasyonu artırdığı için bedelini sadece sektör deÄŸil tüm Türkiye ödüyor” dedi. Güner, ödedikleri %9-11 komisyonun %3 ve 4’ünü müÅŸterilere yansıtmak zorunda kaldıklarını da aktardı.

 

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar