Hükümetten tüketiciyi sevindiren adım!

Hükümetten tüketiciyi sevindiren adım!
11 Temmuz 00:50 2017

Vatandaşın gıdayı daha ucuza alabilmesi için düÄŸmeye basıldı Gıda Komitesi, 25 ürünün ucuzlaması için 20 adım atıyor

Hükümet, tüketicinin gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi, enflasyonu tetikleyen fiyatları aÅŸağı çekmek için yeni bir hamleye daha hazırlanıyor. Gıda Komitesi, et ve süt ürünleri baÅŸta olmak üzere 25 üründe fiyatların aÅŸağı çekilmesi için üretimden rafa varıncaya kadar ki tüm süreci kapsayan bir yol haritası hazırladı.

Gümrük, dış ticaret tedbirlerinin ardından üretim, dağıtım kanalları baÅŸta olmak üzere yeni tedbirler devreye giriyor. Gıda Komitesi'nden bir ekip Hollanda'ya giderek gıda ambalajlama standartları konusunda inceleme yaptı. Üretimden ambalaj kriterlerine kadar alınacak önlemlerle birlikte fiyatların yaklaşık yüzde 45 ucuzlaması bekleniyor.

Gıda piyasasında istikrarlı arz-fiyat oluÅŸumunu destekleyecek veri bazlı izleme sistemi kuruldu. Özellikle 25 üründe üretim aÅŸamasından baÅŸlayarak tüm veriler toplandı. TeÅŸvikler ihtiyaca göre güncellenecek. Sebze ve meyveler sınıflandırılacak.

Ürünlere cinsleri itibariyle etiket vererek daha belirgin hale getirilecek. VerimliliÄŸi artıracak önlemlerle, ürünlerde yüzde 30'a varan fire aÅŸamasına yönelik tedbirler devreye girecek. Büyük marketler üretici birlikleri bir araya getirilecek. Üreticilerin piyasada etkin yer alması için vergi avantajı da saÄŸlanacak. Komisyonculuk organize edilecek.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar