Kanserin kökünü kazıyor

Kanserin kökünü kazıyor
14 Nisan 10:12 2017

Yapılan araÅŸtırmalar sonucunda ‘Blushwood’ adlı aÄŸacın meyvesinin kanser hücrelerini kökünden kazıdığı söyleniyor.

Berghofer Tıbbi AraÅŸtırma Merkezi’nden Dr. Glen’in yaptığı bir araÅŸtırmaya göre ‘Blushwood’ adlı aÄŸacın meyvesinin kanser hücrelerini yok ettiÄŸi ortaya çıktı. Bilim insanları bu meyveden aldıkları enzimle kanser tümörlerini yok etmeyi baÅŸardılar.

Åžu anda test aÅŸamasında olan ilaca EBC-46 adı veriliyor. Bu meyvenin üzerine araÅŸtırma yapan Dr. Glen yaptığı çalışmalar sonucunda ÅŸunları söylüyor,

 

Preklinik denemelerimizde, ilacı deneklerimize enjekte ettik. BeÅŸ dakika içinde enjekte edilen bölgede morarma görüldü. 24 saat içinde ise tümörün yer aldığı bölge tamamen siyahlaÅŸtı. Bunun üzerinden birkaç gün sonra geçince bölgede kabuk oluÅŸtu. 1.5 hafta içinde kabuk kendiliÄŸinden düÅŸtü ve tümör yok oldu.” Ä°fadelerini kullandı.

Berghofer’ın internet sitesinde EBC-46’nın farelerde, köpeklerde ve atlarda test edildiÄŸi ve baÅŸarılı sonuçlar elde edildiÄŸi yazıyor.

 

Henüz sadece hayvanlarda denenen laboratuvar testlerinde, deneye tabi tutulan tümörlü hayvanların %70’inde baÅŸarılı sonuçlar elde edilip tümörlerin yok edildiÄŸi belirtiliyor.

Ancak bu ürün çeÅŸitli nedenler dolayı henüz insanlarda denenmemiÅŸ. Bu nedenle araÅŸtırmacılar konuyla alakalı  henüz kesin bir ÅŸey söylemiyorlar.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

1 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

1 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar