Kerevitaş ve Besler’in güç birliği resmileşti

Kerevitaş ve Besler’in güç birliği resmileşti
27 Kasım 18:21 2017

DondurulmuÅŸ gıda pazarında önemli bir yere sahip olan KerevitaÅŸ, Marsa’yı da bünyesinde bulunduran yaÄŸ üreticisi Besler’i satın alma iÅŸlemini resmen tamamladı.

DondurulmuÅŸ gıda pazarında önemli bir yere sahip olan KerevitaÅŸ ve Besler’in güç birliÄŸi resmileÅŸti. KerevitaÅŸ, Marsa’yı da bünyesinde bulunduran yaÄŸ üreticisi Besler’i satın alma iÅŸlemini resmen tamamladı.

904.5 milyon TL’lik satın alma iÅŸleminin ardından Besler ile gücüne güç katan KerevitaÅŸ, yeni yapısıyla 2.5 milyar TL’ye yakın ciro büyüklüÄŸüne ulaÅŸarak Türkiye’nin halka açık en büyük ikinci gıda ÅŸirketi olma yolunda önemli bir adım attı.

Besler’in çoÄŸunluk hissesine sahip olduÄŸu Marsa, Brunei’de 35 milyon dolar yatırımla bir margarin üretim tesisi açtı. Besler, grup içi sinerji oluÅŸturmanın yanı sıra dünyanın diÄŸer bölgelerinde de faaliyette bulunacak.

KerevitaÅŸ istikrarlı büyüyor

Yıldız Holding’in 2008 yılındaki satın alımı sonrasında oluÅŸturulan sinerji ve yapılanmalarla KerevitaÅŸ’ın faaliyet performansı büyüyerek devam ederken, ÅŸirket son 3 yılda ortalama yüzde 21 büyüdü. 2017’nin ilk yarısındaki büyüme ise yüzde 24 oldu. KerevitaÅŸ 2016 yılında 462 milyon TL ciro yaparken 2017’yi yaklaşık yüzde 30 büyüme ve 600 milyon TL’ye yakın ciroyla kapatmayı ön görüyor.

Besler’in 2017 yılı kapanış hedefi, yüzde 30’a yaklaÅŸan büyüme oranı

2016 yılını konsolide 410 milyon TL özkaynak, 1.4 milyar TL net ciro, 115 milyon TL FAVÖK ile kapatan Besler; 2017 yılının ilk 6 ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırdı. Besler 2017 yılını yüzde 30’a yaklaÅŸan büyüme oranı ile 1.8 milyar TL civarında ciro ile kapatmayı hedefliyor.

Yıldız Holding’in Ä°ÅŸlenmiÅŸ Et, DondurulmuÅŸ Gıda ve KiÅŸisel Bakım Grubu BaÅŸkanı OÄŸuz Aldemir tamamlanan satın alma iÅŸlemiyle ilgili olarak ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı: “Bu iÅŸlem KerevitaÅŸ’ın sürdürülebilir büyümesi açısından kritik önem taşıyor. Her ikisi de kendi pazarlarında lider olan iki ÅŸirketimiz, güçlerini birleÅŸtirerek daha geniÅŸ alanda faaliyet gösteren ve büyük bir satış hacmi olan yeni bir yapı oluÅŸturuyor.

Bu iÅŸlemle birlikte, üretimde kullanılan ham madde tedarikinde süreç iyileÅŸtirmeleri ve maliyet avantajları hedefliyoruz. Besler’in mükemmellik ve sürdürülebilir büyüme kriterleri ve tam otomasyona sahip üretim tesisleri yeni yapı için avantaj saÄŸlayacak. Hedefimiz, tüketicilerimizin karşısına daha geniÅŸ bir portföy ile çıkarak müÅŸteri memnuniyetimizi artırmak”.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar