Knorr sofrası yeni çeşnilerle lezzeti katlıyor

Knorr sofrası yeni çeşnilerle lezzeti katlıyor
04 Nisan 21:24 2018

4 farklı üründen oluÅŸan yeni Knorr çeÅŸni serisinde, zengin çeÅŸitlilikteki doÄŸal baharatlar yemeklerin lezzetini katlayacak en ideal oranlarda harmanlandı. Knorr, yeni çeÅŸni serisi lansmanında Vedat Milor ve Arda Türkmen iÅŸbirliÄŸi ile lezzet tutkunlarına ilham vermeyi hedefliyor.

Knorr’un geleneksel doÄŸal kurutma yöntemi ÅŸimdi de yeni Knorr çeÅŸni serisi ile hayatımıza lezzet ve deÄŸer katmaya devam ediyor. Knorr, yeni çeÅŸni serisini Vedat Milor ve Arda Türkmen’in katıldığı davetle tanıttı. Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı ErdoÄŸan ev sahipliÄŸinde, BeyoÄŸlu Aslı Tunca Evi’nde gerçekleÅŸen davette ÅŸef Arda Türkmen’in yeni Knorr çeÅŸni serisini kullanarak yarattığı özel menü tadıldı.

 

Knorr çeÅŸni serisi kokusuyla iÅŸtah kabartan, sunumuyla göz dolduran, lezzeti damakta bırakan yemekler yapmak konusunda lezzet tutkunlarına ilham veriyor. Mevsiminde toplanarak özenle seçilen sebze, ot ve baharatın doÄŸal bir koruma yöntemi olan kurutma iÅŸlemiyle hazırlanarak, ideal ölçü ve lezzet dengesinde sunulduÄŸu yeni Knorr çeÅŸni serisi, yemeklerle lezzeti katlamak için buluÅŸuyor. Kajun Baharatlı Patates ÇeÅŸnisi, Sarımsaklı YoÄŸurt ÇeÅŸnisi, 13 Baharatlı Tavuk ÇeÅŸnisi ve Baharatlı Sebze ÇeÅŸnisi, 1 kaşıkla her yemekte lezzeti katlıyor.

 

Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı ErdoÄŸan; “Knorr olarak lezzet sunmak için Knorr ÅŸeflerinin uzmanlığında özenle seçilmiÅŸ sebze, ot ve baharatı ideal ölçülerde titizlikle seçerek hazırladığımız yeni çeÅŸni serimizle, tüketicilerimizin yemek yapmaktan daha fazla keyif almasını saÄŸlamaya çalışıyoruz. Türk mutfağında yemeklere tadıyla, sunumuyla, kokusuyla lezzet katmak için çeÅŸniler yüzyıllardır kullanılıyor. Biz bu geleneÄŸi yeni Knor çeÅŸni serimizle devam ettiriyoruz. Türkiye’de baharat tüketiminin 3-4 çeÅŸitle sınırlı kaldığını görüyoruz. Tüketicilerle yaptığımız birebir görüÅŸmelerimizde kullanacağı miktarı bilememek, ölçüyü ayarlayamamak, hangi yemekle eÅŸleÅŸtireceÄŸini kestirememek gibi çekincelerle karşılaÅŸtıklarını gördük. Tam da bu noktadan hareketle Knorr ÅŸefleri uzmanlığında ideal ölçü ve lezzet dengesinde hazırladığımız yeni Knorr çeÅŸni serimizi tüketicilerimize yemek yaparken ilham ve cesaret vermesi için sunduk” dedi.

“Mutfağınızın ÅŸefi sizsiniz” diyerek, yemek yapmanın heyecanını yaptığı özel tariflerle tüm Türkiye ile paylaÅŸan Arda Türkmen, güne özel hazırladığı menüde davetlilere sadece yeni Knorr çeÅŸni serisi ile lezzetlendirilen ve ilk kez deneyimlenen lezzetler sundu.

 

Arda Türkmen; “Her tarifimden sonra “Mutfağınızın ÅŸefi sizsiniz” diyerek yaratıcılığı seyirciye bırakırım. Türk mutfağından tarifler verip küçük dokunuÅŸlar ekler ve izleyicimden de kendi yaratıcılığını kullanmasını beklerim. Çünkü küçük dokunuÅŸlar büyük lezzetler yaratır. Fakat hangi baharatın hangi yemekle eÅŸleÅŸtiÄŸini kestirememek, çıkan sonucun nasıl olacağını tahmin edememek yemek yapan herkesin baharat kullanımında endiÅŸelenmesine sebep oluyor. Knorr’un yeni çeÅŸni serisi ile özel tariflere, özel yeteneklere gerek kalmadan da yemek yapmak isteyen herkes piÅŸirdiÄŸi lezzetli yemekleri sevdikleriyle paylaÅŸabilir. Bu akÅŸamki menüde Kajun Baharatlı Patates ÇeÅŸnisi, Sarımsaklı YoÄŸurt ÇeÅŸnisi, 13 Baharatlı Tavuk ÇeÅŸnisi ve Baharatlı Sebze ÇeÅŸnisi kullanarak baÅŸlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluÅŸan bir menü sunduk. Her tabakta yeni çeÅŸnilerle lezzeti katladık. Herkese kendine has tarifler yaratmak için ilham verebildiysem ne mutlu bana” dedi.

 

Lezzet yolculuÄŸuna büyük annesinin mutfağından taÅŸan enfes kokuların izleyerek, hayat boyu sürdüren Vedat Milor, yeni Knorr çeÅŸnileri ile hazırlanan yemekleri deneyimleyerek yorumladı.

 

 

Vedat Milor; “Çok iyi yemek piÅŸen Konya asıllı babaanne ve dedemin evinde Ä°stanbul’da büyüdüm. Damak zevkim çocukluktan itibaren oluÅŸmaya baÅŸladı. Ama her çocuk gibi seçici olduÄŸumdan babaannem Handan Milor’un piÅŸirdiÄŸi harika yemeklerin ancak bir kısmını yerdim ve onlar belleÄŸime kazındı. Daha sonra eÄŸitim için yurtdışında bulunduÄŸum yıllarda dünya mutfaklarını tanımaya baÅŸladım. Bir çok etkinliÄŸe ve tadımlara katılma imkanım oldu. Gastronomiye olan hevesim farklı bir ivme kazandı. Kendi mutfağımızı yurt dışı ile karşılaÅŸtırma ÅŸansım oldu ve mutfağımızın çok zengin ve derin lezzetlere sahip olduÄŸunu o zaman daha iyi anladım. Yalnız ÅŸunu söylemeliyim ki, dünya mutfaklarında çok yoÄŸun olan baharat kullanımının Türkiye’de oryantal baharat çeÅŸidinin çok olmasına raÄŸmen sınırlı kaldığını gördüm. Nane, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon dışında pek baharat bilinmiyor. Bilinse de ya çok ya az kullanımla denge yakalanamıyor. Kalitesiz baharat kullanımı da maalesef sıkça rastladığım bir durum. DoÄŸru baharat bileÅŸimi yemeÄŸe derinlik katar. Baharatsız bir yemek düÅŸünemiyorum. Öyle ki biz ülke olarak baharat çeÅŸitleri bakımından çok ÅŸanslıyız. Ama kullanım konusunda hayli uzak olduÄŸumuzu söyleyebilirim. Her yemekte kullanılacak bir baharat mutlaka vardır. Mutfağın vazgeçilmezidir. Baharat yemeÄŸinin kiÅŸiliÄŸini ortaya çıkarır. Yeni Knorr çeÅŸni serisi ile hazırlanan yemekleri tattığımda, ideal ölçü ve aroma dengesinde sunulan lezzetlerle karşılaÅŸtım.” dedi.

 

Knorr’un yeni çeÅŸni serisi için Vedat Milor ve Arda Türkmen reklam filminde kamera karşısına geçti. Ä°ÅŸbirliÄŸi, yemek yapmak için ilham verecek projelerle devam ederken, Arda Türkmen yeni Knorr çeÅŸnileriyle yarattığı tarifleri yemek tutkunları ile paylaÅŸacak.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar