Michelin yıldızı Türkiye ye mi geliyor?

Michelin yıldızı Türkiye’ye mi geliyor?
15 Mayıs 20:57 2017

Türkiye Gastronomi Turizmi DerneÄŸi ve Türkiye Kalite DerneÄŸi’nin iÅŸ birliÄŸinde baÅŸlatılan proje kapsamında artık Türkiye’nin gastronomi zenginliÄŸi denetim altında olacak.

Türkiye’nin gastronomik haritasının çıkarılması ve gastronomi turizminin geliÅŸmesi için önem taşıyan projenin lansmanı gerçekleÅŸti. Türkiye
Gastronomi Turizmi DerneÄŸi ve Türkiye Kalite DerneÄŸi tarafından geliÅŸtirilen projenin eylül ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.

Michelin yıldızı Türkiye’ye mi geliyor?

Projenin detayları ise ÅŸöyle:

Türkiye’de artık restoran denetimleri belli bir standart kazanacak. Konu hakkında eÄŸitim alacak müfettiÅŸler restoranları denetlerken aynı kıstasları kullanacak.

Böylelikle denetimler düzen dahilinde yapılıp aynı kriterleri içereceÄŸinden restoranların kalitesi standart kazanacak. Restoranın denetlenmesini talep eden taraf ise misafirler deÄŸil iÅŸletmeciler olacak. Yani herhangi bir ÅŸikayete gerek olmaksızın restoranların kalitesi denetlenecek. Böylece iÅŸletmeciler kalitesi kanıtlanmış restoranlarında misafirlerini ağırlayabilecek.

Nasıl ki oteller yıldız sayısına göre standart kazanıyorsa, aynı durum restoranlar için de geçerli olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gastronomi Turizmi DerneÄŸi BaÅŸkanı Gürkan Boztepe, zengin Türk mutfağının hak ettiÄŸi deÄŸeri bulacağına ve
gastronomi  turizmi için ülkemize ziyarete gelen turistlerin nitelik ve niceliÄŸinin de iyileÅŸeceÄŸine inandığını belirtti.



Kalite DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Buket EminoÄŸlu Pilavcı ise projenin hayata geçirilmesi için tarladan sofraya üretimin tüm basamaklarının önem taşıdığına dikkat çekti.

Pilavcı sözlerini “ Tüm bunlar yapılırken turizm sektörünün mevsimsellikten kurtulması için yeni pazarların keÅŸfi de unutulmamalıdır.” diye sürdürdü.


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

2 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

1 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar