Michelin yıldızlı Şef Diego Muñoz, mutfağını pop-up seyahatlerle Londra Moskova ve İstanbul a taşıyor

Michelin yıldızlı Şef Diego Muñoz, mutfağını pop-up seyahatlerle Londra Moskova ve İstanbul’a taşıyor
18 Åžubat 21:05 2019

Michelin yıldızlı ÅŸef Diego Muñoz öncülüÄŸünde 4 Mart’ta baÅŸlayacak olan Avrupa turuna, Londra, Moskova ve Ä°stanbul’dan uluslararası üne sahip ÅŸefler eÅŸlik edecek. The Bodrum EDITION’ın Mayıs 2019’daki sezon açılışından önce gerçekleÅŸecek olan Pop-Up’larda otelin baÅŸ ÅŸefi, ödüllü ÅŸefler Jason Atherton, Ivan & Sergey Berezutskiy ve Maksut AÅŸkar ile yalnızca bir gece sunulacak menüler hazırlayacak.

 

Muñoz, Pop-Up seyahatlerle ilgili duygularını ÅŸu sözlerle ifade etti; “The Bodrum EDITION ve arkasındaki muhteÅŸem ekip ile birlikteliÄŸimiz bir yılı geçti. Bu iÅŸ birliÄŸi boyunca Türk mirası ile ilgiili oldukça fazla ÅŸey öÄŸrendim ama en önemlisi, yemek etrafında ÅŸekillenen hayat ÅŸekli ile ilgili geniÅŸ bilgiye sahip oldum. Åžimdi takım olarak Peru’nun mirasından ve Akdeniz sahillerinin olaÄŸan üstü veriminden ilham alarak birlikte yarattığımız tatları sunmak istiyoruz."

 

Daha önce “Dünyanın En Ä°yi Restoranları” listesinde 14. sırada ve Latin Amerika’nın En Ä°yi 50 Restoranı listesinde 1. sırada yer alan Astrid & Gastón’un baÅŸ ÅŸefi olan Muñoz, ÅŸu anda Lima’daki deneyimsel ATMAN projesinde başı çekiyor. Kopenhag ve Lizbon’dan Bali’ye kadar dünyanın birçok yerinde restoranlar açan, BRAVA’nın ve The Bodrum EDITION mutfağının baÅŸ ÅŸefi olan Muñoz, uluslararası mutfak bilgisini ve uzmanlığını 4 Mart Pazartesi günü Londra’ya taşıyacak. Muñoz, yalnızca bir gece için EDITIONHotel’lerin Michelin yıldızlı ÅŸefi Jason Atherton’ın iÅŸ birliÄŸi ile bir menü hazırlayacak.

 

Pop-Up Seyahatler; The New York Times tarafından takip edilmesi gereken 4 göçebe ÅŸeften biri seçilen Muñoz’u, turun bir sonraki durağı Moskova’ya götürecek. Muñoz Moskova’da Twins’in arkasındaki, tek yumurta ikizi ÅŸefler Ivan ve Sergey Berezutskiy ile 7 Mart’ta güçlerini birleÅŸtirecek. Rus mutfağına modern bir yaklaşım getiren Twins’in gastronomik duruÅŸu, dünyanın en iyi 50 restoranı arasında yer alıyor. Restoran aynı zamanda kendilerine ait 50 dönümlük çiftliklerinde yetiÅŸen, 150 çeÅŸit sebze, meyve ve bitkiyi servis ettiÄŸi için birçok ödüle de sahip.

 

Muñoz turunu, Ä°stanbul’da katılacağı Global Gastro Ekonomi Zirvesi ve 16 Mart akÅŸamıNeolokal restoranının ÅŸefi Maksut AÅŸkar ile iÅŸ birliÄŸi halinde hazırlayacağı yemek ile tamamlıyor. Åžehrin tarihsel bölgesinde bulunan SALT Galata Müzesi’nde yer alan restorandaki menü, Muñoz’un uluslararası gastronomi ustalığını AÅŸkar’ın doÄŸadan ilham alarak yerel dokunuÅŸlar sunan kreasyonlarıyla birleÅŸtirecek.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar