Orta Doğu’nun gıdacısı oluyoruz

Orta Doğu’nun gıdacısı oluyoruz
01 Mart 10:43 2017

DÜNYANIN en büyük gıda fuarlarından Gulfood 2017’ye katılan Türk firması sayısı bu yıl 139 oldu. Rakamın en az 200 olabileceÄŸi ancak Dubai Dünya Ticaret Merkezi ve Fuar Ä°daresi’nin Türk firmalarının taleplerini ‘yer yokluÄŸu’ gerekçesiyle karşılayamadığı bildirildi. 

TÜRKÄ°YE’nin, gıda ihracatındaki iddiası her geçen gün artıyor. Dubai’de düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gıda fuarlarından Gulfood 2017’ye katılan Türk firması sayısı geçen yıla göre büyük sıçrama kaydetti ve 109’dan 139’a yükseldi. Katılımın en az 200 firma olabileceÄŸi ancak Dubaili yetkililerin yer taleplerini karşılayamadığı bildirildi. Önceki yıl 1.954 metrekare alanda ürün sergileyen Türk firmalarının katılımını organize eden kurumlar, daha küçük stantlar açarak ‘katılan firma sayısını’ arttırmayı baÅŸardı. Gulfood’a bu yıl 120 ülkeden 100 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. 100 bin metrekare alanda 2 Mart akÅŸamına kadar açık kalacak Gulfood’da 5.100 firma ürünlerini sergiliyor.

Ä°STANBUL’DA FUAR

Ä°stanbul Hububat, Bakliyat, YaÄŸlı Tohumlar ve Mamulleri Ä°hracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Zekeriya Mete, “Dubai’de fuar organizasyonunu yapan yöneticiler arasında Türkleri sevmeyen birileri var. BAE yönetimi ile sorunumuz yok ama yabancı profesyonel yöneticiler bize ciddi zorluk çıkarıyor” dedi. Mete, bu yıl ilk kez Ä°stanbul’da 20-23 Eylül’de düzenlenecek CNR Food Ä°stanbul ile ilgili de “CNR Fuarcılık ile birlikte tüm hazırlıkları yaptık. Büyük bir fuar ortaya çıkaracağız. Bizim de artık her sektörde bir tane ve yüksek katılımlı fuarlar düzenlememiz gerekiyor. Aynı ÅŸehirde bir hafta arayla iki fuar olamaz” dedi.

ÅžEKERLEME PAZARI

 

Åžekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ÅžTG) BaÅŸkanı Hidayet KadiroÄŸlu da, “Türk ÅŸekerleme sektörü ihracatının yüzde 55’i Orta DoÄŸu ve Afrika bölgesine yapılıyor ve bu pazar her yıl hızlı büyüyor. Åžu anda yıllık 16 milyar doları bulan bu pazar bölgedeki savaÅŸlar ve karışıklıklar biterse çok daha hızlı büyüyecek. Son dönemde ihracatta çift haneli artışı tekrar yakaladık. Ocak ayında yüzde 11 artış oldu, ÅŸubatta da yüzde 15 ve üzeri görünüyor. Geçen yıl 2.3 milyar dolarlık ihracat yapmıştık. Bu yıl 2.5 milyar dolara çıkarabiliriz” diye konuÅŸtu.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar