Pastayı dondurup 12 ülkeye ihraç ediyorlar

Pastayı dondurup 12 ülkeye ihraç ediyorlar
24 Aralık 19:15 2017

Aylık 10 milyon porsiyonluk donuk pasta üretiminin yüzde 40’ını aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da bulunduÄŸu 12 ülkeye gönderiyorlar.

Kocaeli’de 2011 yılında kurulan donuk pasta üreticisi BeÅŸüzzi Gıda, aylık 10 milyon porsiyonluk üretiminin yüzde 40’ını 12 ülkeye ihraç ediyor.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 400 metrekarelik imalathanede baÅŸlayan üretim serüvenini bugün 4 bin 500 metrekarelik fabrikada sürdüren ve gelecek ay 7 bin metrekarelik yeni tesisini açmayı planlayan firma, ayda 10 milyon porsiyon donuk pasta üretiyor.

Yurt dışı pazarlarda büyümek için çalışmalarını sürdüren firma, 2023 yılında 8 milyon dolar ihracata ulaÅŸarak ülke ekonomisine daha fazla katkı saÄŸlamayı hedefliyor.

BeÅŸüzzi Gıda Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Çetin VuraloÄŸlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin 1988’den beri pastacılık sektöründe olduÄŸunu belirterek, 2010 yılında 5 kardeÅŸ bir araya gelerek donuk pasta üretmeye karar verdiklerini söyledi.

Türkiye’de bu alandaki açığı fark ettiklerini dile getiren VuraloÄŸlu, gerekli araÅŸtırmalarını tamamladıktan sonra 2011 yılında Kartepe’de 400 metrekarelik küçük bir imalathanede faaliyete baÅŸladıklarını kaydetti.

VuraloÄŸlu, kısa sürede büyümeyi baÅŸardıklarını ve ÅŸu anda 4 bin metrekarelik alanda üretime devam ettiklerini anlatarak, “2012’de ilk tesisi açarken 4 kiÅŸiydik. Åžu anda 70’e yakın personelimiz var. Bir aksilik olmazsa ocak ayında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’da da ilk 5 arasında yer alacak dondurulmuÅŸ pasta fabrikasını açmış olacağız. Burayı açtıktan sonra çalışan sayımız 210’a yükselecek ve mevcut üretimimiz de dört kat artacak.” diye konuÅŸtu.

Çok geniÅŸ bir ürün yelpazesine sahip olduklarını vurgulayan VuraloÄŸlu, 55 çeÅŸit ürünleri bulunduÄŸunu ve Gaziantep fıstığı kullanarak yaptıkları “fıstık bahçesi”nin en çok tercih edilen pastaları olduÄŸunu söyledi.

“Üretimin yüzde 40’ını ihraç ediyoruz”

VuraloÄŸlu, yeni fabrikalarında kuracakları Ar-Ge merkezinde 7 mühendisin yeni ürünlerin geliÅŸtirilmesi için çalışacağına dikkati çekerek, “Kartepe’nin yöresel ürünü EÅŸme ayvasını tüm dünyaya açacağız. Ayvalı bir pasta yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında kabaklı bir pasta yapmayı da düÅŸünüyoruz. Amacımız, ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya en doÄŸal ÅŸekliyle sunmak.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°malat aÅŸamasında yaklaşık 100 kalem ürün kullandıklarını ve bunların tamamını Türkiye’den temin ettiklerini anlatan VuraloÄŸlu, ürettikleri pastalar için aylık 10 ton meyve tükettiklerini, böylece hem yerli üreticiye destek olduklarını hem de yöresel lezzetlerin yurt dışında tanınmasını saÄŸladıklarını ifade etti.

BeÅŸüzzi’yi kurarken düÅŸüncelerinin bölgesel bir firma deÄŸil, dünya açılmak olduÄŸunu belirten VuraloÄŸlu, “Bu hedef doÄŸrultusunda dünya kazan biz kepçe fuar fuar gezip, Ar-Ge yaparak farklı yerlere gittik. 2013 yılında Afganistan ve Kanada’ya ilk ihracatımızı yaptık. 2014’te yaptığımız pazar çalışmaları sonucunda Irak, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’le ilgili çalışmalarımızı tamamladık.” dedi.

“Yeni tesiste günde 2 milyon dilim pasta üreteceÄŸiz”

VuraloÄŸlu, Yeni tesisle günde 2 milyon dilim pasta üretmeyi hedeflediklerini aktararak, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

“Åžu anda aylık 10 milyon porsiyon üretimi gerçekleÅŸtiriyoruz ve bunun yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. 2017’de 1 milyon dolara yakın bir ihracatımız söz konusu. Amerika’ya sevkiyatımızı baÅŸlattık. Walmart marketlere yapacağımız anlaÅŸmalar sonucunda 2018’de minimum 2-2,5 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Åžu anda 12 ülkeye ihracat yapıyoruz. ABD, Almanya, Fransa, Ä°ngiltere, Belçika, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Irak ihracat yaptığımız ülkeler arasında. Yeni fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte 30’a yakın ülkeye ihracat yapacağız. 2023 yılında üretimimizin yüzde 40’ını minimum 30 ülkede tüketiciyle buluÅŸturarak 8 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaÅŸmayı hedefliyoruz.”

Son dönemde Türkiye’nin OrtadoÄŸu’daki popülaritesinin artmasının ardından Kuveyt ve Katar’da üs kurmaya karar verdiklerine iÅŸaret eden VuraloÄŸlu, Katar’da ilk projelerini hayata geçirdiklerini, bu ülkedeki bütün kafelere ve zincir maÄŸazalara hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar