Salmonella skandalı… Bebek sütü ürünlerini geri çağırdı

Salmonella skandalı… Bebek sütü ürünlerini geri çağırdıFransız gıda devi Lactalis, Salmonella salgını korkusuyla bazı bebek sütü ürünlerini geri çağırdı. Ürünlerin geri çağrıldığı ülkeler arasında İngiltere, Çin, Pakistan, Bangladeş ve Sudan gibi ülkeler
12 Aralık 20:43 2017

Fransız gıda devi Lactalis, Salmonella salgını korkusuyla bazı bebek sütü ürünlerini geri çağırdı. Ürünlerin geri çaÄŸrıldığı ülkeler arasında Ä°ngiltere, Çin, Pakistan, BangladeÅŸ ve Sudan gibi ülkeler bulunurken, 7 bin ton ürüne bakteri bulaÅŸmış olabileceÄŸi bildirildi.

Fransa merkezli gıda devi Lactalis, dünya genelinde Milumel, Picot ve Celi gibi markalarla satışı yapılan bazı bebek sütü ürünlerini, Salmonella bakterisi bulaÅŸmış olabileceÄŸi endiÅŸesiyle geri çağırdı. Ürünler geri çaÄŸrıldığı ülkeler arasında Ä°ngiltere, Çin, Pakistan, BangladeÅŸ ve Sudan da yer alıyor.

7 bin ton ürüne bulaÅŸmış olabilir

Fransız Haber Ajansı AFP’ye konuya iliÅŸkin açıklamalarda bulunan Lactalis ÅŸirketinin sözcüsü Michel Nalet, yaklaşık 7 bin ton ürüne bakteri bulaÅŸmış olabileceÄŸini söyledi. Sözcü Nalet, henüz, bu ürünlerden ne kadarlık bir bölümünün kullanıldığını ya da ne kadarının piyasada bulunduÄŸu açıklayabilecek durumda olmadıklarını da kaydetti.

Fransız Lactalis Group, Sakarya Pamukova’da Türkiye’nin ve bölgenin en yüksek kapasiteli süt iÅŸleme tesisine sahip olan Ak Gıda’yı, Yıldız Holding’den satın almıştı.

Salmonella bakterisi nedir?

Çiftlik hayvanlarının bağırsaklarından kaynaklanan Salmonella bakterisi, gıda zehirlenmesi ve ishal, mideye kramp girmesi ve kusma gibi belirtilere neden oluyor. Genellikle hayvan dışkısı ile dışkı teması gerçekleÅŸmiÅŸ gıdaların tüketilmesiyle insanlara bulaÅŸan bakteri, sıvı kaybı nedeniyle çocuklar ve yaÅŸlılar açısından tehlike yaratıyor.

ÇiÄŸ veya iyi piÅŸirilmemiÅŸ tavuk, et, yumurta, balık ve pastörize edilmemiÅŸ süt, Salmonella enfeksiyonu için kaynak oluÅŸturabiliyor.

Bakteri vücuda girdikten sonra genellikle 6 – 48 saat içerisinde hastalık belirtileri ortaya çıkmaya baÅŸlıyor. Karın aÄŸrısı-kramp hissi, bulantı, kusma, ishal, yüksek ateÅŸ sık görülen semptomlar.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar