Sigara gibi zararlı 4 gıda açıklandı!

Sigara gibi zararlı 4 gıda açıklandı!
09 Mayıs 23:22 2018

Dünya SaÄŸlık örgütü eÅŸdeÄŸer olabilecek gıdaları açıkladı. Bakın o listede neler var...

KANSER GELİŞİMÄ°NÄ°N ÖNLENMESÄ° Ä°ÇÄ°N...

Türk Radyasyon Onkolojisi DerneÄŸi'nin KKTC'nin baÅŸkenti LefkoÅŸa'da düzenlediÄŸi "Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi"nde konuÅŸan Dernek ve Kongre BaÅŸkanı Prof. Dr. Esra Kaytan SaÄŸlam, kanser geliÅŸiminin önlenmesi ve hastalığın tedavi baÅŸarısı için ÅŸeker ihtiyacının pekmez, hurma ve incir gibi iÅŸlenmemiÅŸ gıdalardan aşırıya kaçmadan karşılanması, fruktoz içeren ürünlerden ve palm yağından uzak durulması, etin günlük alınması gerekenin üstünde yenilmemesi ile özellikle salam, sosis ve sucuk gibi iÅŸlenmiÅŸ etin sık tüketilmemesi gerektiÄŸini söyledi.

SOSÄ°S VE SUCUK GÄ°BÄ° Ä°ÅžLENMÄ°Åž ET ÜRÜNLERÄ°...

Dünya SaÄŸlık Örgütü, bütün salam, sosis ve sucuk gibi iÅŸlenmiÅŸ et ürünlerini sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen olarak ilan etti. Bu yiyeceklerin her gün tüketildiÄŸi takdirde kanser riskini yüzde 20 artırdığını belirtti.

PALM YAÄžI ZEHÄ°R

Kongrenin Bilimsel Program Sekreteri Prof. Dr. Gökhan ÖzyiÄŸit de palm yağından da uzak durulması gerektiÄŸini belirterek, ÅŸunları dile getirdi: "Palm yaÄŸlarının, kanserli farelerde yayılımı 8-10 kat arttırdığını ve kanserin çok daha hızlı büyüdüÄŸünü gösteren kanıtlar elde edildi. Dünya SaÄŸlık Örgütü, bütün salam, sosis ve sucuk bgibi iÅŸlenmiÅŸ et ürünlerini sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen olarak ilan etti. Bir maddenin kanser yapabilmesi için sürekli kullanılması önemli. Her gün maruz kalındığında, bağışıklık sistemi buna yetiÅŸemiyor ve temizleyemiyor. Nadiren yapılması halinde, kiÅŸinin düzgün bir bağışıklık sistemi varsa temizlik yapılabiliyor. Bu nedenle aşırıya kaçılmadan, mesela haftada bir tüketilebilir. Miktarlar da önemli. Kırmızı et için günde 100 gram, iÅŸlenmiÅŸ etler için 50 gramdır. Bunlar her gün tüketildiÄŸinde %20'nin üzerinde kanser riski artıyor."

YOÄžURT ZEHRÄ° TUTUYOR

Kanser tedavisinde doÄŸru beslenmenin önemine iÅŸaret eden SaÄŸlam, doÄŸal yollarla üretilmemiÅŸ ve iÅŸlenmiÅŸ bütün gıdalardan uzak durulması gerektiÄŸini vurguladı. YoÄŸurdun, yiyeceklerin içindeki zehirleri tutarak kaynakları yenilediÄŸini belirten SaÄŸlam, "Hamur iÅŸleri kesinlikle yenilmemeli. Åžeker hayatımızdan hemen hemen çıkarılması gereken gıdalardandır. Makul ölçülerde tüketildiÄŸinde bal, meyve ya da pekmezden alınan ÅŸekerden bir zarar gelmez. O nedenle 'ÅŸekerden tamamen uzak durulmalıdır' diye bir düÅŸünce tartışmalıdır" diye konuÅŸtu.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar