Vedat Milör den Türk restoranlarına ağır eleştiri: Okul yemekhanesi...

Vedat Milör\'den Türk restoranlarına ağır eleştiri: Okul yemekhanesi...
27 Haziran 10:39 2017

Vedat Milör'ün ailesiyle birlikte Fransa'nın Tours adlı kentinde olduÄŸunu uazan Sipahi, ''AkÅŸamları üç ayrı lokantaya gitmiÅŸler. ÖÄŸlenleri ise kaldıkları evin bahçesinde yandaki fırından aldıkları ‘quiche’, pizza, artizanal baget içinde farklı sandviçler, tartlardan yemiÅŸler. ÖÄŸlenleri 15 Euro’ya mal olmuÅŸ. AkÅŸamlarıysa giriÅŸ yemeÄŸi, ana yemek, tatlı ve içecekler dahil, aÅŸağı yukarı 100 Euro... Yani kiÅŸi başı 35 Euro.'' diye yazdıç

Deniz Sipahi, Vedat Milör'ün Türkiye restonarları ile ilgili ÅŸu deÄŸerlendirmesine yer verdi:

''FÄ°YAT-KALÄ°TE Ä°LÄ°ÅžKSÄ° YOK GÄ°BÄ°''

“YediÄŸim her ÅŸey ya iyi ya çok iyi ya da mükemmeldi. Bu lokantaların hiçbiri lüks deÄŸildi ama hepsi zevkli döÅŸenmiÅŸti. Ambiyans güzeldi. Hiçbir lokantada televizyon bulunmuyordu. Servis hep düzgündü. Peki biz niye böyleyiz? Fransızlardan daha mı zenginiz? Åžaka bir yana, bana göre sorunun iki boyutu var. Birincisi, ülkemizde kalite ile fiyat iliÅŸkisi yok gibi. ‘Fine dining’ denen olay bir, zorlarsan bir buçuk lokanta dışında yok. Ama en azından ‘fine dining’e soyunan, Ä°stanbul iÅŸ çevrelerinin sık sık ziyaret ettiÄŸi lokantalarda düzgün seramik tabaklar, oldukça iyi çatal-bıçak, bardak, masa örtüsü ve peçete bulunuyor. Servis de genelde iyi. Ama ya bu lokantalar ile aÅŸağı yukarı aynı fiyatta olan balıkçı, sosyetik kebapçı ve ‘modern’ meyhanelere ne demeli?

''OKUL YEMEKHANESÄ° HAVASINDALAR''

Yemek kalitesini bir kenara bırakalım. Ambiyanstan baÅŸlayalım. Genelde restoran deÄŸil, okul yemekhanesi havasındalar. Masalar birbirine yakın. Ä°skemleler rahatsız. Hiçbir estetik kaygı olmadan dekore edilmiÅŸ 300 kiÅŸilik aÅŸevleri. Tüm mahalleye iftar yemeÄŸi vermek için uygun ama restoran için uygun deÄŸil. Ya o çatal-bıçak ve tabaklar? Bizim Burgazada’nın pazarı cuma günleri. Açıkçası bizde adam başı en az 200 TL’ye çıkılan birçok lokantanın müÅŸterilerine layık gördüÄŸü kalite o pazarda bulacağınız tabaklarla aynı düzeyde.”



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar