YediÄŸiniz yemek sizi ele veriyor

YediÄŸiniz yemek sizi ele veriyor
16 AÄŸustos 17:21 2018

Prof. Dr. Mehmet Öz’den kolay zayıflama tüyoları... Yakın zamanda yapılan araÅŸtırmalara göre aç olmadığımız zaman yediklerimizi ruhhalimiz belirliyor. Mesela canınız et gibi sert yiyecekler istiyorsa sinirli olabilirsiniz.

Profesör Dr. Mehmet Öz, ‘Siz Diyettesiniz' adlı kitabında kalıcı kilo vermenin püf noktalarını anlatırken, ÅŸiÅŸmanlamamıza yol açan gizli noktalara da dikkat çekiyor. Ä°ÅŸte o sözler: AraÅŸtırmacılar, kiÅŸiliÄŸin ve yiyecek tercihlerimizin nasıl kesiÅŸtiÄŸini göstermek için insanların beslenme alışkanlıklarını inceledi… Sonuç olarak karnımız tok olsa da ruh halimizin bizi nasıl belli yiyeceklere yönlendirdiÄŸini ortaya koydu… Chef Clinic araÅŸtırmasına göre canınızın bir ÅŸey çekmesinin sebebi kızgın, üzgün, memnun, yalnız ya da bunalımlı olmanızdan kaynaklanır. Yani açlıktan deÄŸil…

 

Kadınlar erkeklere oranla daha çok yiyor

Fransız araÅŸtırmacılara göre, kadınların yüzde 28'i ve erkeklerin yüzde 13'ü bazı yiyecekleri tüketme konusunda aşırı istek duyuyor. Kadınlar ne yazık ki, bu konuda daha çok negatif duygulara sahipler ve bu yüzden daha çok yiyorlar. Buna karşın erkekler, yeme isteÄŸi ve karşı koyma konusunda daha dikkatliler. Bu hisse sahip kadın ve erkeklerin yüzde 40'ı aslında aç deÄŸil… Yani bu aşırı yeme duygusunun nedeni yemeÄŸe duyulan ihtiyaç deÄŸil istek… En kötü yanı kilolara kilo katması…

 

Hangi yiyecekleri neden yiyoruz?

Peki sizin aç olmadığınız zamanlar aşırı istek duyduÄŸunuz favori yiyeceÄŸiniz hakkınızda neler söylüyor, öÄŸrenmek ister misiniz? Ä°ÅŸte size kılavuzluk edecek küçük bir liste:

 EÄŸer canınız et gibi sert veya gevrek yiyecekler istiyorsa, sinirli olabilirsiniz.

– Åžeker yemek istiyorsanız, kendinizi bunalımda hissediyor olabilirsiniz.

 Dondurma gibi yumuÅŸak ve tatlı bir ÅŸeyler istiyorsanız kendinizi endiÅŸeli hissediyor olabilirsiniz.

– Canınız tuzlu yiyecekler çekiyorsa, stresli bir ruh hali içinde olabilirsiniz.

 EÄŸer kraker, makarna gibi ÅŸiÅŸkin, tok tutan yiyecekler istiyorsanız yalnız ve cinsel olarak hayal kırıklığına uÄŸramış hissine kapılmış olabilirsiniz.

– Herhangi bir ÅŸey veya her ÅŸeyi canınız çekiyorsa kıskançlık hissediyor olabilirsiniz.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar