Yeşil mercimekten bakın ne ürettiler

Yeşil mercimekten bakın ne ürettiler
26 Haziran 00:12 2017

Yüksek lisans öÄŸrencileri, besleyici deÄŸeri yüksek olan bakliyatın tüketimini artırmak amacıyla yeÅŸil mercimekten cips üretti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda MühendisliÄŸi Bölümü yüksek lisans öÄŸrencileri Elif Beyza Yardım, Hüseyin DoÄŸan Bozkurt ve Merve Özer tarafından Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı öÄŸretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ä°lyas Çelik ve Dr. Engin Demiray danışmanlığında "Mercimek Cipsi Üretimi ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi" konulu proje geliÅŸtirildi.

Ege Ä°hracatçılar BirliÄŸi tarafından düzenlenen ve yenilikçi fikirlerin sergilendiÄŸi Gıda Proje Pazarı'nda ilgi görmesi üzerine uygulamaya dönüÅŸen projeyle saÄŸlıklı atıştırmalıklar geliÅŸtirilmesi hedefleniyor. Projenin yürütücülerinden Hüseyin DoÄŸan Bozkurt, beslenme alışkanlıklarının hızla deÄŸiÅŸtiÄŸini, atıştırmalık, aperatif ve fast food türü yiyeceklerin tüketiminin arttığını, bu durumun saÄŸlıksız beslenmeyle iliÅŸkilendirildiÄŸini anlattı.


Bunun sonucu olarak günümüzde organik ve yeÅŸil gıdaya ilginin artmaya baÅŸladığını dile getiren Bozkurt, ÅŸunları söyledi: "YaÄŸlı tohumlar ve bakliyatlar, beslenmede en önemli gıda gruplarındandır. Bakliyatlar, protein, vitamin ve mineralce zengindir.

Gıda tüketim alışkanlıklarındaki deÄŸiÅŸime ayak uydurmak fakat saÄŸlıklı beslenme alışkanlıklarımızdan da ödün vermemek adına yeÅŸil mercimek için proje geliÅŸtirdik. Besleyici deÄŸeri ve diyet lifi bakımından öne çıkan yeÅŸil mercimeÄŸi farklı formatlarda sunmaya çalışıyoruz. Amacımız yeÅŸil mercimeÄŸi fonksiyonel bir ürün yapıp çok yönlü olarak 7'den 70'e herkesin tüketmesini saÄŸlamak. Besleyici ve düÅŸük maliyetli bir atıştırmalık sunmayı planlıyoruz.

"YeÅŸil mercimek unu, su ve patates niÅŸastasını karıştırarak elde ettikleri hamura ÅŸekil verdiklerini ve fırınladıklarını anlatan Bozkurt, baharat, çeÅŸni ve tuz ilave edilen mercimek cipsinin alternatif bir lezzet haline geldiÄŸini dile getirdi. Kaynak: ÖÄŸrenciler yeÅŸil mercimekten cips üretti

 



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar