3. ALTIN KAŞIK GASTRONOMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

3. ALTIN KAŞIK GASTRONOMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
11 Ocak 23:20 2022

3. ALTIN KAÅžIK GASTRONOMÄ° ÖDÜLLERÄ° SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU

 Türkiye’nin gastronomi alanındaki en köklü sivil toplum kuruluÅŸu Mutfak Dostları DerneÄŸi, 3.Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’ni 10 Ocak 2022’de dört farklı kategoride sahipleri ile buluÅŸturdu.

Mutfak Dostları DerneÄŸi’nin 2019 yılında onur ödülü vererek baÅŸlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, 2020 yılında sekiz dalda sahipleri ile buluÅŸmuÅŸtu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 pandemisi sebebiyle gastronomi sektörünün olaÄŸanüstü bir dönemden geçtiÄŸini göz önünde bulunduran dernek yönetim kurulu, 2020 ve 2021 yıllarına özel bir ödül formatı belirleyerek,  “Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri”ni dört farklı kategoride vermeye karar vermiÅŸti. Jumbo’nun katkılarıyla ve Four Seasons Hotel Bosphorus ev sahipliÄŸinde 10 Ocak 2022’de gerçekleÅŸen ödül töreninde Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri sahipleri ile buluÅŸtu.

Ödül kategorileri ve kazananlar ÅŸöyle:

  1. Pandemi Dönemi En Ä°yi Sürdürülebilirlik Projesi – Metro Türkiye, Tabağında Ne Var?
  2. Pandemi Dönemi En Ä°yi Ä°novasyon Projesi – ÅžiÅŸecam, V-Block Teknolojisi
  3. Pandemi Dönemi En Ä°yi Ä°ÅŸ Modeli – Paket Mutfak
  4. Pandemi Dönemi Ä°lham Verenler Özel Ödülü – Åžef ve Sosyal GiriÅŸimci Ebru Baybara Demir

Pandemi Dönemi Özel Ödülleri

Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, Türkiye’de gastronomi alanında bir sivil toplum kuruluÅŸunun baÅŸlattığı ve organize ettiÄŸi ilk ödül programı olma niteliÄŸini taşıyor. Tamamen objektif  kriterler ile iÅŸleyen ödül sistemi, normal ÅŸartlarda sekiz kategorinin her biri için ön jürinin önerilerinin ana jüri tarafından deÄŸerlendirilmesi yöntemine dayanıyor.   

Mutfak Dostları DerneÄŸi BaÅŸkanı Zeynep Kakınç Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri ile ilgili ÅŸunları söyledi: “Türk gastronomisine katkı saÄŸlayan kiÅŸi ve kuruluÅŸları ödüllendirmek, onları motive ederek gastronomi dünyamızın çıtasının yükseltilmesine destek olmak amacıyla oluÅŸturduÄŸumuz Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’nin üçüncüsünü gerçekleÅŸtirmiÅŸ olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Mart 2020 tarihinden itibaren hayatımızın her alanını etkileyen küresel pandemi sebebiyle sektör alışılmadık derecede zor bir dönemden geçti. Ödül programımız özelinde, bu olaÄŸanüstü durumu göz önüne alarak farklı bir format belirledik ve 2020-2021 yıllarına özel olarak Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri’ni oluÅŸturduk. Pandemi koÅŸulları birçok açıdan yıkıcı olsa da, deÄŸiÅŸimin hayatın her alnına sızması ve farklılaÅŸan ihtiyaçlar inovasyon tohumlarının hızla yeÅŸerdiÄŸi bir ortam oluÅŸturdu. Öte yandan, dünyanın geleceÄŸine dair endiÅŸeler artarken, sürdürülebilirlik bakış açısının toplumsal olarak hızla içselleÅŸtirilmeye baÅŸlandığını gözlemledik. En sıkıştığımız noktada yeni iÅŸ modelleri, hayranlık uyandıran inovatif ürünler ve projeler yeÅŸerdi. Tüm bu düÅŸüncelerden hareketle biz de, Altın Kaşık Pandemi Özel Ödülleri’ni olaÄŸanüstü zor ÅŸartlarda çalışmalarını baÅŸarıyla sürdüren, bize umut ve ilham veren kiÅŸi ve kuruluÅŸlarla buluÅŸturduk. Ä°çinden geçmekte olduÄŸumuz bu dönemde baÅŸarı hikayelerinin ön plana çıkarılmasının her zamankinden daha önemli olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Öyle sanıyorum ki sonuçlar bu kez, sadece kazananlara deÄŸil tüm sektöre moral ve motivasyon kaynağı olacaktır.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar