5 yıldızlı otelde baklava rekoru denemesi

5 yıldızlı otelde baklava rekoru denemesi
07 Eylül 12:31 2017

MuÄŸla'nın Marmaris ilçesinde beÅŸ yıldızlı bir turistlik tesis, otelde konaklayan turistlere bayram festivali düzenledi. Festivalde 101 çeÅŸit baklava ile rekor denemesi gerçekleÅŸtirildi. 101 çeÅŸit baklavanın konuklara ikram edildiÄŸi etkinlikte ilk defa sunulan pul biberli acılı baklava turistlerden tam not aldı.

Marmaris'te bulunan bir otel, bayramın son gününde yerli ve yabancı müÅŸterilerine bayram festivali düzenledi. Havuz başında geniÅŸ bir bahçede düzenlenen bayram festivalinde turistlere, Osmanlı tarzı Türk mutfağının zengin çeÅŸitleri sunuldu.

Festivalin en ilgi çekici bölümü ise bahçede sergilenen 101 çeÅŸit baklava oldu. Birbirinden lezzetli baklava çeÅŸitlerinin içinde, ilk defa yapılan pul biberli acılı baklava turistlere tattırıldı. Acı ve tatlının bir arada sunulduÄŸu pul biberli baklava festivale katılan konuklardan tam not aldı.

Festivalde sunulan 101 çeÅŸit baklava, önümüzdeki günlerde noter huzurunda yapılacak rekor denemesine sahne olacak.

Otelin aÅŸçıbaşısı Mehmet Ektirir, Ä°HA muhabirine yaptığı açıklamada ÅŸunları söyledi:

"Buradaki amacımız rekor kırmak deÄŸil ülkemizin en iyi tatlısını, en iyi lezzetini dünyaya 101 çeÅŸit yapılabileceÄŸini göstermekti. Umarız ki bizden sonra tüm Akdeniz'deki aÅŸçılarımız, aÅŸçıbaÅŸlarımız daha çok çeÅŸit yaparak dünyadaki baklava çeÅŸitlerini Türkiye'de ne kadar çok yapılabildiÄŸini gösterir. Bu bizim geliÅŸtirdiÄŸimiz kendi metodumuz daha doÄŸrusu hayallerimizle süslediÄŸimiz baklavalar.

Tabii baklavanın ana maddeleri bellidir. Ä°çine koyduÄŸunuz ve yapılış tarzı ile kesilmesiyle, tarzıyla olan çeÅŸitlendirmeleri yaptık. Tabii ilk defa yaptığımız pul biberli baklavamız var. Bunu hiç kimse yememiÅŸtir. Bunun yanında patlıcanlı, kavunlu gibi deÄŸiÅŸik baklava çeÅŸitleri yaptık. Pul biberli baklava ile acının ve tatlının bir arada sunulduÄŸu tatlı ortaya çıktı."

Festivale katılan Lübnanlı turist Alida Åžeyhe ise, "Burada deÄŸiÅŸik bir festival var. 101 çeÅŸit baklava sunumu yapılıyor. Her ÅŸey çok heyecanlı ve çok güzel. Türk baklavaları çok lezzetli. Tatilde bu lezzeti tatmak çok güzel. Lübnan'a gidince bunu tanıdıklarıma anlatacağım" dedi.

Marmaris'e tatile gelen Rus turist Ä°lonova Yanski ise, "Türkiye'ye ilk defa bu kadar çok çeÅŸit bir baklavanın sunulduÄŸu bir otelde bulunuyorum. Tabii bunların hepsini denemek mümkün deÄŸil. Ama birçoÄŸunu tatmak istiyorum. BüyülenmiÅŸ gibiyim. Hem görsel olarak çok güzel hem de insanlara çok büyük bir zevk veriyor. Bu gördüÄŸüm ilgiyi Rusya'ya döndüÄŸümde tüm arkadaÅŸ ve akrabalarıma anlatacağım ve artık benim için tek tatil yeri Marmaris olacak" diye konuÅŸtu. 

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar