AİBÜ den, Mengen deki aşçılık bölümünün Bolu ya taşınacağı iddialarına açıklama

AİBÜ\'den, Mengen\'deki aşçılık bölümünün Bolu\'ya taşınacağı iddialarına açıklama
02 Mart 16:50 2018

 BOLU Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi tarafından Mengen ilçesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün Bolu kent merkezine taşınacağı yönündeki iddialarla ilgili yapılan açıklamada, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Gölköy Kampüsüne alınmasına yönelik aldığı bir karar bulunmamaktadır" denildi.

Bolu'da geçen günlerde, Mengen ilçesinde bulunan Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde 220 öÄŸrenciden 184'ü bölümün ilçeden Bolu kent merkezine taşınması isteÄŸiyle imza toplayıp rektörlüÄŸe dilekçe verdi. Verilen dilekçede taşınma isteÄŸine, ilçedeki barınma sorunu, sosyal tesis eksikliÄŸi ve staj imkanlarının yetersiz olması gerekçe gösterildi. Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi RektörlüÄŸü de öÄŸrencilerin isteÄŸini deÄŸerlendirmeye alarak, Mengen Belediye BaÅŸkanı, sivil toplum kuruluÅŸları, siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı heyetle sorunların çözülmesi için görüÅŸmeler yaptı. YaÅŸanan görüÅŸmeler, Bolu kamuoyunda bölümün Bolu kent merkezine taşınacağı iddialarını ortaya çıkarttı. Üniversite RektörlüÄŸü söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bölümün taşınmasıyla ilgili bir karar alınmadığı ifade edilerek, ÅŸöyle denildi:

"Üniversitemiz RektörlüÄŸünün, Mengen ilçesinde eÄŸitim ve öÄŸretime devam eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Gölköy Kampüsüne alınmasına yönelik aldığı bir karar bulunmamaktadır. Kamuoyunda oluÅŸan Mengen’deki tüm bölümlerin kapatılacağı algısı tamamen yanlıştır. Aksine Mengen Meslek Yüksekokulu AÅŸçılık Programının da ilçeden taşınması söz konusu deÄŸildir. RektörlüÄŸümüz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öÄŸrencilerimizden gelen ders, uygulama ve staj imkanlarının kısıtlı olması, barınma, sosyal ve kültürel imkanların yetersizliÄŸi gibi çok sayıda talep ve ÅŸikayet baÅŸvurusuna binaen konuyu incelemeye almış ve bu problemlerin ne ÅŸekilde giderilebileceÄŸine yönelik akademi çevreleri, ilimiz yöneticileri ve sivil toplum kuruluÅŸ temsilcileri ile bir dizi istiÅŸarede bulunmuÅŸ ve bulunmaya da devam etmektedir. Nitekim RektörlüÄŸümüzün davetiyle 20 Åžubat 2018 tarihinde Belediye BaÅŸkanlığı, Belediye Meclis Üyeleri ve Ä°lçe Sivil Toplum KuruluÅŸu temsilcilerinden oluÅŸan Mengen heyetinin talep ve görüÅŸleri dinlenmiÅŸtir. Söz konusu toplantıda konu ile ilgili tek taraflı alınmış bir kararın bulunmadığı, öÄŸrencilerimizin karşılaÅŸtığı problemlerin çözümünde tüm paydaÅŸların görüÅŸlerinin önemli olduÄŸu ve bu konunun üniversite yönetim organı senato üyeleri ile de istiÅŸare edileceÄŸi açıkça ifade edilmiÅŸtir. Söz konusu toplantıda bölümün taşınması ile ilgili hiçbir kiÅŸi ya da kurumun baskısının olamayacağı hassasiyet ve samimiyetle beyan edilmiÅŸken, kamuoyuna yansıyan bazı açıklamalarda konunun Mengen’in aleyhine siyasi bir karar olduÄŸunu ima eden ifade ve açıklamaların kabul edilmesi mümkün deÄŸildir. Üniversitemiz RektörlüÄŸü, eÄŸitim öÄŸretimle ilgili planlamalarında kendi imkan ve ihtiyaçları doÄŸrultusunda öÄŸrenci ve akademisyenlerini öncelikle dikkate almaktadır. Buna ilave olarak RektörlüÄŸümüz Bolu’nun sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını da gözeterek planlamalarında Bolu’nun potansiyel geliÅŸme alanlarına azami katkıda bulunmayı da görev bilmektedir. Mengen Ä°lçesinde eÄŸitimine devam eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Gölköy Kampüsüne taşınması yönünde alınmış ve kesinleÅŸmiÅŸ bir karar bulunmadığını Bolu kamuoyunun dikkatine bir kez daha arz ederken, Üniversitemizin, tüm paydaÅŸlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde Bolu ve ilçelerinin faydasını gözetmek suretiyle faaliyetlerine devam ettiÄŸini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

1 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar