Alaçatı Ot Festivali videolarla düzenlenecek

Alaçatı Ot Festivali videolarla düzenlenecek
04 Nisan 20:16 2020

10-12 Nisan günleri arasında MutfaÄŸa girecek Alaçatılı ÅŸefler, kendi tarifleriyle yemek piÅŸirirken 1 dakikalık videolar hazırlayacak. Dernek yönetimi ise #evdeotfestivali etiketli tüm videoları, @evdeotfestivali ve @alacatiturizmdernegi hesaplarından paylaÅŸarak Alaçatı’nın muhteÅŸem tariflerinin sırlarını verecek. Böylece Alaçatı’nın organik ürünleri, doÄŸal lezzetleri bir kez daha gözler önüne serilirken, herkesin kendi evinde yaÅŸadığı bu festival sayesinde Alaçatı’nın yöresel yemekleri için de en büyük video arÅŸivi hazırlanmış olacak.

Tarifleri paylaÅŸacaklar

Alaçatı Turizm DerneÄŸi Üyesi Zeynep Boneval, geleneksel ot festivalinin iptal olması üzerine “Kendi güzel ot yemeklerimizle kendi festivalimizi yaÅŸayalım ve ülkemizle paylaÅŸalım istedik. Biz Alaçatılılar olarak çok ÅŸanslıyız. Ege otlarına, saÄŸlığımızı ve kimseyi riske atmadan ulaÅŸabiliyor ve mutfağımızda binbir çeÅŸit ot ile saÄŸlıklı yemekler piÅŸirebiliyoruz” dedi.

Kovid 19 nedeniyle saÄŸlıklı beslenmenen öneminin bir kez daha gündeme geldiÄŸine dikkat çeken Boneval, Türkiye ile saÄŸlıklı tarifleri paylaÅŸmak istediklerini belirterek Alaçatı ve civar köylerdeki mutfak aşığı herkes kolları sıvayacak. Türkiye’yi online olarak mutfaklarımızda misafir edeceÄŸiz. Toprağın, havanın, suyun en güzel halinin yaÅŸandığı Alaçatı’nın lezzet kültürünü yaÅŸamak isteyen herkesi bekliyoruz.

Alaçatı mutfaklarından gelen nefis kokular her yeri saracak” dedi. Alaçatı Turizm DerneÄŸi BaÅŸkanı Celal BayraktaroÄŸlu ise Alaçatı’da eli kaşık tutan herkesi birer dakikalık videolarla festivale katılmaya çağırdı.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar