Alanya da aşçılar 869 projesi için el ele

Alanya\'da aşçılar 869 projesi için el ele
09 Kasım 14:49 2018

ORGANÄ°ZASYONDA yemek yarışmalarının yanı sıra Türkiye’nin turistik tesislerinde yerli malı kullanımı ve tanıtımı için Türkiye AÅŸçılar Federasyonu ve Antalya Gastronomi EÄŸitimciler BirliÄŸi DerneÄŸi ile ANFAÅž iÅŸbirliÄŸiyle baÅŸlatılan “869 - Yerliyse Yeriz” kampanyası da gündeme geldi. Kampanyanın öncülüÄŸünü yapan ve projenin baÅŸarıya ulaÅŸması ve yerli ürün kullanımının yaygınlaÅŸması için tüm paydaÅŸların elini taşın altına koyması gerektiÄŸini ifade eden Mustafa Erol, “Yerli ham madenin artmasını istiyoruz. Bizler aynı gemideyiz” dedi.Yerli malı kullanımı ve tanıtımı için yürütülen '869' kampanyasına destek veren aÅŸçılar ise projeye destek isteyip, aÅŸçılık mesleÄŸi ile ilgili bilgiler verdiler.

 

--------------------------------------

 

Yöresel lezzetler jüriyi zorladı

Organizasyonun ikinci gününde profesyonellerin yanı sıra Alanya yemekleriyle birlikte tüm yöresel lezzetler de yarıştı. Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemekler Kategorisi ve Tüm Yörelerden Lezzetler Kategorisi olarak düzenlenen bu kategori, puan veren jüri üyelerini zorladı. Üyeler bir birinden güzel yemekler arasında seçim yaparken zorlandı.
ÇOK SAYIDA LEZZET YARIÅžTI
Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtılması ve korunması hedeflenen Yöresel Ev Yemekleri Kategorisi bugün öÄŸleden sonra yapıldı. Alanya Belediye BaÅŸkanı Adem Murat Yücel’in eÅŸi Yıldız Yücel, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ali Yenialp, ArdeÅŸen Belediye BaÅŸkanı Hakan Gültekin, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Åžükrü Cimrin, MHP Kadın Kolları BaÅŸkanı Sevim Bulut, Meclis Üyeleri Emine Çalış, Nefise DevelioÄŸlu, Kent Konseyi BaÅŸkanı Nurhan Özcan, Alanya Avokado Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Hilmi Sevilgen ve profesyonel ÅŸeflerden oluÅŸan jüri üyeleri, 50 ev hanımının hazırladığı birbirinden lezzetli yemek ve tatlılara puan verdi. Organizasyonu muhteÅŸem bulan jüri üyeleri, bazı yemekleri ilk defa tattıklarını belirttiler. Elif Korkmazel’in sunuculuÄŸunu yaptığı yarışmayı izlemeye gelen vatandaÅŸlar, sosyal medyadan da canlı yayın yaptı.
UNUTULAN LEZZETLER EV HANIMLARI SAYESÄ°NDE GÜN GÖRDÜ
Osmanlı Saray mutfağı dahil eski zamanlardan günümüze kadar gelen yemeklerin yer aldığı yarışma, renkli görüntüleriyle izleyicilere güzel anlar yaÅŸattı. Yıllardır piÅŸirilmeyen yemekler bu yarışmada sunum ve lezzetleriyle tekrar hatırlandı. Ev hanımları, anneanne ve babaannelerinden öÄŸrendikleri yemekleri Alanya Yöresel Yemekleri Kategorisi’nde aslına uygun olarak tekrar hazırlayıp sundu. 
YEMEK VE TATLI ÇEŞİTLERÄ° YARIÅžTI
Organizasyonun en özel bölümlerinden olan Alanya Yöresel Yemekleri Kategorisi’nde baÅŸta laba dolması, külüklü çorba, balık mançuru, kuru patlıcan taratoru, diken kabağı taratoru, yöresel köy tavuÄŸu gibi yemekler yarıştı. Tatlı ve unlu mamuller olarak çiÄŸirdik, kabak tatlısı, kırtakı, S pasta, kaşık helvası ve su böreÄŸi yarıştı.
Yöresel Yemekler Kategorisi’nde ise Ä°ç Anadolu Bölgesi Osmanlı Saray Mutfağına ait ayva dolması, Konya yöresine ait bamya çorbası, Malatya yöresi kuÅŸ yuvası, Burdur yöresine ait erikli et, Afyon yöresine ait mercimekli bükme, Kayseri yöresine ait Kayseri yaÄŸlaması ve nevzine tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısı yarıştı. Yarışmanın Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemekler Kategorisinde yarışmayı kazananlar: Fatma Arıkan balık mançuru ile 1., Åžadiye Baygül gülüklü çorba ile 2., Emine Benli laba dolması ile 3. Oldu. Tatlı ve unlu mamuller kategorisinde ise yine Fatma Arıkan çiÄŸirdik ile 1., Azize BabaoÄŸlu su böreÄŸi ile 2., Aslı Yaman S pasta ile 3. oldu. Tüm Yöresel Yemekler Kategorisi’nde: Aydanur Yılmaz ayva dolması ile 1., Zehra Kuru bamya çorbası ile 2., Nuriye Durmaz kuÅŸ yuvası ile 3. olurken, tatlı ve unlu mamuller kategorisinde ise Havva HatipoÄŸlu laz böreÄŸi ile 1., Hanım GüngörmüÅŸ Hatay usulü kabak tatlısı ile 2., Ä°layda Bayır ÅŸeftali kurabiyesi ile 3. oldu.
YÖRESEL LEZZETLERMÄ°ZÄ° DÜNYAYA TANITTIK
Dereceye giren yarışmacılara ödül ve madalyalarını, Alanya Belediye BaÅŸkanı Adem Murat Yücel adına eÅŸi Yıldız Yücel, BaÅŸkan Yardımcısı Ali Yenialp, Mehmet Gülen ve meclis üyeleri takdim etti. 
Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması ödül töreninde konuÅŸan Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Bu organizasyon sayesinde yöresel lezzetlerimiz de dünyaya tanıtıldı. Alanya ve tüm yörelerimize ait lezzetlerimiz hak ettiÄŸi ilgiyi gördü. Belediyemizin kültürel deÄŸerlerimizi korumak için yaptığı çalışmalar her zaman devam edecektir.” dedi.
Tüm katılımcılara ayrıca orkide hediye edildi.

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar