Amazon, Hindistan da online yemek dağıtım işine başladı

Amazon, Hindistan'da online yemek dağıtım işine başladı
21 Mayıs 20:24 2020

GeçtiÄŸimiz aylarda Amazon'un Hindistan'da gıda dağıtım iÅŸine baÅŸlayacağı haberini sizlerle paylaÅŸmıştık. Yapılan açıklamalara göre Amazon, Hindistan'ın belirli bölgelerinde gıda dağıtım operasyonlarını baÅŸlattı. E-ticaret devi, bu hamlesiyle Zomato ve Swiggy gibi büyük oyuncularla rekabet içinde olacak. 

Hindistan'a 6,5 ​​milyar dolardan fazla yatırım yapan ÅŸirket, bugün Amazon Food adı verilen gıda dağıtım hizmetini Bengaluru'nun belirli bölgelerinde baÅŸlattı. Åžirket ilk olarak geçen yıl Hindistan'da hizmete baÅŸlamayı planlamıştı, fakat daha sonra bu planlar mart ayına ertelendi. Fakat hizmet, corona virüs pandemisi nedeniyle beklenen tarihte baÅŸlatılamadı. 

 

Amazon, altı aydan fazla bir süredir Hindistan'daki gıda dağıtım hizmetini çalışanları arasında test ediyordu. Åžimdiyse sipariÅŸler, faaliyet gösterdiÄŸi bölgelerdeki kullanıcılar tarafından Amazon uygulaması aracılığıyla verilebilecek. 

 

Amazon'un Hindistan'da gıda dağıtım pazarına girmesi, bu yıl ocak ayında Uber Eats'in Hindistan'daki operasyonlarını satın alan Zomato, Prosus Ventures destekli Swiggy ve Bengaluru'da faaliyet gösteren Google destekli Dunzo için yeni zorluklar yaratabilir. Zira Swiggy ve Zomato hala karlı ÅŸirketler deÄŸil. Ä°ki ÅŸirket de yeni müÅŸteriler edinmek ve mevcut müÅŸterileri korumak için her ay 15 milyon dolardan fazla para kaybediyor. Pazara yeni bir oyuncunun girmesi, iki ÅŸirket için daha büyük kayıplar anlamına gelebilir.

Hindistan'ın yemek dağıtım platformları bu dönemde ayakta kalmak için çeÅŸitli hamleler deniyor. Corona virüs döneminde çok fazla çalışanını iÅŸten çıkaran Swiggy, evlere alkol servisine baÅŸladı. Åžirket, bu hizmetle daha fazla müÅŸteriye ulaÅŸmayı hedefliyor. 



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar