Bakliyat kralı iflas etti

Bakliyat kralı iflas etti
26 Ekim 11:44 2017

Türkiye bakliyat sektörünün en büyük firmalarından Sezon Pirinç için mahkeme iflas kararı verdi.

Hurriyet.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Malatyalı ErdoÄŸan Ailesi tarafından 1950’de temeli atılan Sezon Pirinç (Sezon Pirinç Ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. A.Åž.) iki yıl kadar önce yaÅŸadığı malidar boÄŸazı aÅŸamayınca mahkemeye baÅŸvurmuÅŸtu. Ä°flas erteleme talebinde bulunan ÅŸirket, tedbir kararı ile korumaya alınmıştı. Tedbir kararı sonrası ÅŸirketin iflas erteleme baÅŸvurusu esastan görüÅŸülmeye baÅŸlandı.

Ancak, geçen 18 Ekim’de Ä°stanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi ÅŸirket için iflas kararı verdi. Åžirketin tasfiye iÅŸlemleri için dosya icra iflas müdürlüÄŸüne gönderildi.

KUR VE FAÄ°Z ETKÄ°LEMÄ°ÅžTÄ°

Pirinçte Türkiye’nin en büyük ilk üç firması arasında yer alan Sezon Pirinç’in mali sıkıntıya düÅŸmesine, kurlardaki ve faizlerdeki yükseliÅŸin etkili olduÄŸu belirtilmiÅŸti. Åžirket, 150 milyon liralık borçla iflas erteleme istemiÅŸti.

EN BÜYÜK TESÄ°SE SAHÄ°P

Ailenin ikinci kuÅŸak temsilcilerinin faaliyet gösterdiÄŸi Sezon Pirinç’in Edirne Ä°psala’da 2000 yılında kurulan çeltik fabrikası Türkiye’nin en büyük çeltik iÅŸleme tesisi olarak biliniyor. Söz konusu tesise, 2008 yılında paketleme bölümü de ilave edildi. Sezon Pirinç yurt içinin yanı sıra Afrika ve OrtadoÄŸu baÅŸta olmak üzere bir dizi bölgeye ihracat da yapıyordu.

Konu ile ilgili görüÅŸüne baÅŸvurmak istediÄŸimiz Sezon Pirinç Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet ErdoÄŸan’dan ise dönüÅŸ olmadı.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

1 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar