Bu turşular tehlike saçıyor

Bu turşular tehlike saçıyor
23 Mart 00:37 2017

Türk mutfağının vazgeçilemeyen lezzeti turÅŸular plastik ÅŸiÅŸelerde yapıldığında tehlike saçıyor.

TurÅŸu, dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilerek yapıldığında saÄŸlığınızı çok büyük tehlikeye atıyor!

Sürekli el altında bulunmaları yüzünden sık sık turÅŸu kurmak için kullanıyoruz pet ÅŸiÅŸeleri. Oysa turÅŸunun asidik ortamının pet ÅŸiÅŸeyle bir araya gelmesi saÄŸlık açısından son derece zararlı.

PET, yüksek sıcaklık ve asit gibi olumsuzluklara maruz kaldığında içindeki gıda maddesine BISFENOL-A (BPA) ve Dioksin gibi kansere neden olduÄŸu bilinen kimyasallar geçirir. Bunun yanı sıra Gıda Standartları Enstitüsü’nün Nisan 2010’daki raporuna göre, PET ÅŸiÅŸelerin birden fazla kullanımı endokrin bozukluklarına yol açabiliyor. Bu yüzden ev yapımı gıdaları pet ÅŸiÅŸelerde saklamaktan kaçınmalısınız.

Özellikle gerekli saÄŸlık önlemleri alınmadan kurulup satılan hazır turÅŸular da saÄŸlık açısından riskli. Kullanılan turÅŸu bidonlarının hangi maddeden yapıldığı, kaçıncı kez kullanıldığı ve hijyen kalitesi kendinize dert edinmeniz gereken faktörler.

Evde turÅŸu yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Halk SaÄŸlığı Uzmanı Doç. Dr. OÄŸuz Özyaral, turÅŸu için seçilen gıdaların mutlaka ama mutlaka taze olması gerektiÄŸinin altını çiziyor. Özyaral; lekeli, çürük ve küflü gıdaların turÅŸunun içine mikotoksin adı verilen mikroorganizmalar salgılayacağını belirtiyor. Mikotoksin barındıran bir ürünü tüketmek ise, kusma, zehirlenme gibi sonuçlara yol açabileceÄŸi gibi sindirim sisteminde bir kanserin tetiklenmesine de sebep olabilir.


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar