Dünya çapında sokak yemekleri

Dünya çapında sokak yemekleri
03 Ocak 22:07 2021

Dünya çapında sokak yemekleri

Sokak yemeÄŸi - hiç oturma gerektirmez ve dışarıda yemek yemek için sosyal açıdan uzak harika bir yoldur. Daha tanınanlardan daha az bilinenlere kadar, yiyecek kamyonlarından ve arabalardan temin edilebilen bu atıştırmalıklar, yaygın seyahatlar ÅŸimdilik tartışma dışında olsa bile macera duygunuzu canlandıracaktır.

 

Çalışma ÅŸeklimizden yemek yeme ÅŸeklimize kadar son altı ayda çok ÅŸey deÄŸiÅŸti. Dünya COVID-19 ile savaÅŸmaya devam ederken çoÄŸu alanda kapalı oturma alanı kısıtlanıyor, açık havada yemek yemek ise norm haline geldi. Ancak baÅŸka bir yemek alternatifi - sokak yemeÄŸi - hiç oturma gerektirmez ve dışarıda yemek yemek için sosyal açıdan uzak harika bir yoldur. Daha tanınanlardan daha az bilinenlere kadar, yiyecek kamyonlarından ve arabalardan temin edilebilen bu atıştırmalıklar, yaygın seyahatlar ÅŸimdilik tartışma dışında olsa bile macera duygunuzu canlandıracaktır.

1. Elotes, Meksika

 

 Meksika'da ortaya çıkan bu hızlı ve kolay atıştırmalık, artık panayırlarda kolayca bulunabilen bir üründür. Genellikle Meksika peyniri ile doldurulur, ancak Parmesan veya ricotta da aynı iÅŸlevi görüyor.

 2. Inari Kupası, Hawaii

 

ÇiÄŸ, taze balık, kendi baharatında bir ceviche gibi piÅŸirilir ve ardından pilav ve bazı sebzelerin arasına yerleÅŸtirilir. En sevdiÄŸiniz suÅŸi rulonuzun yapısız bir versiyonu gibi, bu tarif, tipik bir poke kasesi yerine farklı bir stile dönüÅŸtürülür.

3. Sığır Eti ve Tatlı Patates BöreÄŸi, Ä°ngiltere

 

BirleÅŸik Krallık etli turtalarıyla oldukça iyi bilinirken, Ä°ngiltere, Cornwall'dan gelen bu çeÅŸit biraz farklı bir biçim alıyor. Bu el turtaları et, sebze ve patates ile doldurulmuÅŸ ev yapımı bir hamur iÅŸinden hazırlanır. Sıcaklıklar düÅŸmeye baÅŸladığında denemek için harika bir yemek.

4. Donut Popcorn, New York Åžehri

 

Donutlardaki bu çeÅŸit, Hollanda köklerine geri dönüyor. Isırık büyüklüÄŸünde hamur topları halinde kızartılır ve size eski günlerdeki karnavalları hatırlatır.

5. Socca, Güney Fransa

 

Nohut unundan yapılmış, gözleme ve krep arasındaki bu ürün, hemen hemen her ÅŸeyle doldurulabilir.

 6. Peynirli Ekmek, Bulgaristan

 

Eyalet tarafındaki en sevilen ızgara peynirli sandviç gibi, bu yemek de ev yapımı taze ekmeÄŸin üzerine yerleÅŸtirilmiÅŸ ve bitirmek için kırmızı biber serpilmiÅŸ beyaz peynirle yapılır.

7. Yağda Kızartılmış Midye, Orta Doğu

 

Ä°stanbul, Beyrut ve Ä°zmir'deki liman kentlerinde satılan, taze yakalanmış midye ile geleneksel olarak yapılan hızlı bir yemek. Wok benzeri bir tavada kızartılır ve üzerine sarımsaklı ceviz sosu eklenir. Taze karides veya kalamar ÅŸeritleri, eÅŸit derecede lezzetli bir etki için midye yerine kullanılabilir.

8. Yakitori Sırlı Mantar ve Tavuk Şiş, Japonya

 

Tavuk ve mantardan yapılan ve mükemmel bir ÅŸekilde ızgara yapılan bu ÅŸiÅŸler, Japonya'da hızlı bir atıştırmalık olarak servis ediliyor. Yakitori, kelimesinin tam anlamıyla çevirisi ızgara tavuktur, ancak burada tavuk, soya sosu ve biraz ÅŸekerden yapılmış bir sosla kaplanır ve ona keskin, tatlı tadı verir.

9. Muzlu ve Ananaslı Börek, GüneydoÄŸu Asya

 

Glutensiz hamur, hindistancevizi ile yapılan ve karamel ile servis edilen popüler bir kızarmış meyve atıştırması sunar.

10. Halloumi ve Za'atar Fries, Ä°ngiltere

 

Klasik patates kızartması sepetinin bu versiyonu, popüler Yunan kızarmış peynir ordövrleri sagnaki'nin bir parçası. Ancak bu yemeÄŸi özel kılan sadece za'atar serpilmiÅŸ kızarmış Hellim peynirinin ana cazibesi deÄŸil; aynı zamanda pancar, nane ve yoÄŸurtla yapılan ev yapımı sos.

Kaynak:Newsweek

 



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar