Dünyaca ünlü şefler Gastronomi kenti Gaziantep te

Dünyaca ünlü şefler Gastronomi kenti Gaziantep’te
17 Haziran 21:34 2019

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi ile Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi ev sahipliÄŸinde dünyaca ünlü ÅŸefler ve gastronomi yazarlarının katıldığı Gastroway programı düzenlendi. Programa katılan dünyaca ünlü ÅŸefler ve gastronomi yazarları Gaziantep’i gezerek gastronomi mutfağını yakından tanıdı.

 

Gaziantep’te, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin öncülüÄŸünde tanıtım çalışmaları kapsamında dünyaca ünlü ÅŸefler ve gastronomi yazarları kentin gastronomi mutfağını yakından tanıma fırsatı buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen "Gastroway" etkinliÄŸi kapsamında Gaziantep’e gelen ve aralarında Michelin yıldızlı ÅŸeflerin de bulunduÄŸu yaklaşık 30 kiÅŸilik ekip kentin kahvaltı, öÄŸle yemeÄŸi ve akÅŸam yemeÄŸi kültürünü deneyimlerken, tarihi ve turistik yerleri de gezdiler.

 

Åžefler ve gastronomi yazarlarından oluÅŸan ekip Gaziantep’in mutfağını, kültürünü ve yöresel ürünlerini keÅŸfederken, geleneksel lezzetleri tadıp, yemeklerin nasıl yapıldığını da gözlemleme ÅŸansı buldular.

 

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Gastroway Direktörü Gökmen Sözen, "Gastroway projemizi geçen yıl Ege bölgesinde yapmıştık. Bu kapsamda ülkemizi kuzeyden güneye kadar tanıttık. Bu kapsamda dünyaca ünlü ÅŸefleri ve gastronomi yazarlarını Türkiye’ye getiriyoruz. Bu sayede de hem tarihimiz, hem yemeklerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu sene de UNESCO Gastronomi ÅŸehir Gaziantep’ten baÅŸladık turumuza. Çünkü burada çok iyi bir yerel mutfak var. Åžeflerimize buradaki mutfak kültürünü, yemekleri, fıstıkları, biber tarlalarını gösteriyoruz. Projemiz Gaziantep’ten baÅŸlıyor. Daha sonra ise Åžanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’den devam edecek" dedi.

 

EtkinliÄŸe katılan ünlü ÅŸefler ise Gaziantep kültürünü, tarihini ve özellikle yemeklerini çok beÄŸendiklerini vurguladılar.


 

Kimler katıldı

 

Gaziantep’ten baÅŸlayan ve Åžanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır ile devam edecek olan"Gastroway" etkinliÄŸine 1 michelin yıldızlı ÅŸef Yoshizumi Nagaya, 2 michelin yıldızlı ÅŸef Andrea Aprea, ÅŸef Pere Planaguma, Ä°spanya’nın en iyi pasta ÅŸeflerinden Joana Artieda, çeÅŸitli mecralarda yazıları yayımlanan Andras Jokuti, gezi ve kültür yayınlarında yemek üzerine Ä°ngilizce, Fransızca ve Ä°talyanca dillerinde yazılar yazan Vincent Vorajit, Vichit Vadakan, Remy Thomas Havetz, Andre Lıma De Luca, Igor Cubıllo, Oscar Calleja Orallo, Alberto Foyo Raurıch, Hıromı Ohama, Meropı Papadopoulou, Aılın Alexo, Chıa-Meı Chao, Gıulıa Gavagnın, Teresa Cecıkıa Meyer Murelıus, Salvador Garcıa Arbos, Susana Begona Rodrıgo De Jorg ve Mohamad Orfalı katıldı.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar