Dünyanın en iyi restoranı kapılarını kapatacak

Dünyanın en iyi restoranı kapılarını kapatacak
13 Ocak 09:46 2023

Birçok kez dünyanın en iyi restoranı seçilen Kopengah merkezli "noma" kapılarını kapatıyor. Üç Michelin Yıldızlı restoranın Instagram hesabından yapılan açıklamada, "noma olmaya devam etmek için deÄŸiÅŸmeliyiz. 2024 kışı noma'nın son sezonu olacak" denildi.

Danimarka dilindeki "nordisk" (Ä°skandinav) ve "mad" (yemek) kelimelerinin kısaltması olan noma 2003 yılında Kopenhag'ın merkezindeki bir iskelede açılmış, 2016 yılında kapanmış ve iki yıl sonra kent merkezinin hemen dışında, aÄŸaçlarla çevrili bir bölgede yeniden açılmıştı.

'SADECE BÄ°R RESTORAN OLMAYACAÄžIZ'

Euronews'te yer alan habere göre; restoranın web sitesinde de, "2025 yılında restoranımız dev bir laboratuvara dönüÅŸüyor. Gıda inovasyonu üzerinde çalışmaya ve yeni tatlar geliÅŸtirmeye adanmış öncü bir test mutfağı ve çabalarımızın meyvelerini her zamankinden daha geniÅŸ bir ÅŸekilde paylaÅŸacak bir laboratuvarı olacağız.

Zamanımızın büyük bir kısmını yeni keÅŸifler ve daha birçok fikir ve ürün geliÅŸtirerek geçireceÄŸiz" açıklamasına yer verildi. Ayrıca "noma 3.0" projesini tanımlamak için de "MüÅŸterilere hizmet her zaman kimliÄŸimizin bir parçası olacak, ama sadece bir restoran olmayacağız" denildi.

ÇAM KOZALAKLARINI YENÄ°LEBÄ°LÄ°R HALE GETÄ°RMÄ°ÅžTÄ°

noma'nın dünyaca ünlü ÅŸefi René Redzepi, çam kozalaklarının yenilebilir hale gelmesini saÄŸlayan isim olarak gastronomi dünyasındaki yaratıcılığıyla övgüye layık görülüyor. Keza ÅŸef, pandeminin devam ettiÄŸi 2020 yazında restoranı bir aylığına ÅŸarap ve burger barına dönüÅŸtürmüÅŸtü.

  Etiketler


Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar