Dünyanın en otantik 7 otelinden biri Türkiye\'de

Dünyanın en otantik 7 otelinden biri Türkiye\'de
09 Haziran 17:46 2017

1- Ladera Resort / Santa Lucia

Karayip denizinden 1000 metre yüksekte, Pitons yanardağının sırtında bulunuyor. Otel, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan ve koruma altına alınan bu alandaki tek otel. 37 odası mevcut. DoÄŸa dostu olarak inÅŸa edilen otel, yöreye özgü taÅŸ ve tropik aÄŸaçlarla bezeli. En güzel özelliÄŸi ise her odanın kendine özel yüzme havuzunun olması…

 

2- Manta Resort / Zanzibar

Burası beÅŸ yıldızlı bir otel deÄŸil. ÇoÄŸu tropikal adada bulabileceklerinizden daha sade ÅŸeyler sunuyor. GüneÅŸ, temiz hava, taze yiyecekler, rahat bir yatak ve su altında bir oda. Otel tamamen Ä°sveç mühendisliÄŸinin eseri… Otelin en popüler odası su altındaki oda… GeceliÄŸi 1500 dolar (5300 TL.) bu odada yatak odanızdan etrafınızdaki mercan resiflerini izleyebiliyorsunuz.

 

3- Rayavadee Krabi / Tayland

Otel, dengeli bir biçimde yaÅŸama fikriyle 20 yıl önce inÅŸa edildi. Konaklama alanları hiçbir biçimde aÄŸaçları kesmeden yapıldı. Otelin altyapı konusundaki sorumluluk sahibi yaklaşımıyla, bölgenin çeÅŸitli kuÅŸ ve hayvan yaÅŸam alanı rahatsız edilmedi.

 

4- Conrad Maldives / Maldivler

Rangali adasındaki Conrad Maldives tam anlamıyla lüks konaklama hizmeti veren bir otel. DoÄŸal manzaralar, enfes yemekler, nefis ÅŸaraplar ve diÄŸer birçok etkinlikle birlikte çok özel bir restorana sahip. Tamamen camdan yapılmış denizin yaklaşık beÅŸ metre altındaki bu son derece egzotik restorana yemeÄŸinizi yerken etrafınızdaki ilginç balık türlerini izleyebiliyorsunuz.

 

5- Dedon Island Resort / Filipinler

Forbes; bu oteli Dünya’nın en havalı 25 otelinden biri olarak belirledi. Siargao, Manila’nın 800 kilometre güneyinde, Mindanao’nun kuzeydoÄŸu ucunda küçük gözyaşı ÅŸeklinde bir ada. Bozulmamış, sakin plajlar, egzotik yaban hayatı, mercan kayalıkları, tenha doÄŸal havuzlar ve yeraltı maÄŸaraları burada mevcut. Ayrıca SPA terapilerinden sörf derslerine kadar birçok seçenek de bulunuyor.

 

6- Giraffe Manor / Kenya

Nairobi’nin Lang’ata banliyösünde tehlike altındaki Rothschild zürafalarını koruma amaçlı hizmet veren Zürafa Merkezi ile iliÅŸkili olan küçük bir otel. Otelde zürafalarla aynı tabaktan yemek yiyorsunuz. Çok farklı bir konsepte sahip… Otel bugüne kadar, Mick Jagger, Brooke Shields, Richard Branson, Ewan McGregor gibi isimleri ağırladı.

 

7- NiÅŸanyan Evleri / Türkiye

Åžirince’ye tepeden bakan bir manzaraya sahip otel… 20 dönümlük bir arazi üzerinde toplam 20 birimden meydana geliyor. Her biri kendi başına eÅŸsiz bir karaktere sahip iki köy evi, kuleli bir konak, baÄŸ evleri, yüzme havuzu ve ortak alan olarak kullanılan bir köÅŸkten oluÅŸuyor. Türkiye’nin en kaliteli otellerinden biri sayılıyor ve Efes’e 20 dakikalık uzaklıkta…



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

1 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar