Gastronomi dünyasından ortaya karışık

Gastronomi dünyasından ortaya karışık
26 Ekim 14:46 2019

Gastronomi dünyasında ortaya karışık bir haldeyiz... Parfüm, müzik, kozmetik, spor, oyunculuk, yapımcılık... Her alanda bir bildiÄŸi olan Jennifer Lopez niÅŸanlısı ile bu kez diyet yemek iÅŸine girdi. Dünyaca ünlü bir kahve zinciri ise Joker karakterinden esinlendiÄŸi kahveyi piyasaya sürdü.
Peki ama lüks düÄŸününe hamburger kamyonu sokan Oscar'lı oyuncu kimdi?
Çikolatayı çok mu seviyorsunuz? O halde bu iÅŸ tam size göre... Ama maalesef biraz uzak mesafede. Zaten tüm dünyadan çikolata sevenlerin listesinde...
Acısıyla tatlısıyla işte gastronomik olaylar...

Jennifer Lopez'den diyet yemekler
Jennifer Lopez ve Alex Rodriguez ÅŸüphesiz son yılların en çok konuÅŸulan çifti. Hayranları merakla düÄŸünlerini beklerken JLO bir taraftan yeni filmi Marry Me (Evlen Benimle) çekimlerine baÅŸladı bile. Ä°kili sadece iliÅŸkilerinde beraber ilerlemiyor. Ortaklıkları ile de kendi deyimleriyle ailelerini büyütmeye devam ediyorlar.
Ä°lk olarak TruFusion ismini verdikleri fitness metodunu geliÅŸtirdiler. Sıcak yoga ile farklı fitness derslerinin birleÅŸimi bir metod. Kısa sürede sıcakta yapılan bu çalışmalar büyük trend oldu.
Ä°kilinin son heyecanı ise diyet yemekleri... Anlayacağınız artık onların da kutu kutu saÄŸlıklı yemekleri var. Tiller & Hatch isminde kurdukları yeni oluÅŸumda saÄŸlıklı ama eriÅŸilebilir yemekler tüketiciyle buluÅŸuyor. Walmart gibi ABD'deki zincir marketlerde satışı baÅŸlamış. Bu arada bir öÄŸün yaklaşık 3 dolardan daha ucuza geliyor. Çok yakında keto, vegan gibi özellikleri olan yemek seçenekleri de menüye eklenecekmiÅŸ.



Lüks düÄŸünde hamburger kamyonu
Geçen haftanın özellikle Hollywood'un en çok konuÅŸulan olayı Oscar'lı oyuncu Jennifer Lawrence'ın düÄŸünüydü. Sanat galerisi direktörü Cooke Maroney ile 'dillere destan bir düÄŸünle' evlendi. Henüz fotoÄŸraflar paylaşılmadı ama hem konuk listesine hem de gelinin özel tasarım Dior gelinliÄŸine bakılarak pek çok internet sitesi ve gazetede bu baÅŸlık atılmıştı bile.
Çift özel jetleriyle düÄŸünün yapılacağı ÅŸehre geldi. Adele, Nicole Richie, Emma Stone, Sienna Miller gibi isimler de davetli listesindeydi.
Peki ama bu denli lüks, ÅŸatafatlı düÄŸünde yemek tercihi ne mi oldu? DüÄŸün yemeÄŸini henüz bilmiyoruz. Ama gece acıkanların imdadına Boston'da hizmet veren bir sokak burgercisi yetiÅŸti. Çift, seyyar hamburger kamyonunu düÄŸün için kapattı. Demek aÅŸkta hamburger kamyonu kapatmak da varmış. Baddest Sandwich&Burgers isimli kamyonet gece boyunca ünlülerin de arasında olduÄŸu kalabalığa yüzlerce hamburger hazırladı. Hamburgercinin sahibi pek çok ünlünün "Bugüne kadar yediÄŸim en iyi burger" diye övgü yaÄŸdırdığını söylüyor. Bizim düÄŸünlerde de gece acıkanlar için bir seyyar köfte-ekmekçi olsa ne güzel olmaz mı... Ya da dürüm kamyonu...



Nobel Barış Ödülü mutfaÄŸa girer mi?
Nobel Barış Ödülleri için geri sayım baÅŸladı. 10 Aralık Salı günü sonuçlar belli olacak.
Ödül töreni bu kez gastronomi dünyası açısından da büyük önem taşıyor
Çünkü Ä°spanyol asıllı ÅŸef, yazar, yardımsever Jose Andres de adaylar arasında. Åžefin 2010 yılında kurduÄŸu World Central Kitchen kurulduÄŸu yıldan bugüne kadar afet bölgelerinde milyonlarca kiÅŸiye sıcak yemek ulaÅŸtırmayı baÅŸardı. Porto Rico'dan hayatın durduÄŸu ve binlerce kiÅŸinin öldüÄŸü Maria Kasırgası'nda 3 milyon Amerikalının aç kalmamasını saÄŸladı.
Andres'in iÅŸi insanlara yemek ulaÅŸtırmakla da sınırlı deÄŸil. DoÄŸal afet bölgelerinde, afet sonrası en kolay yemeÄŸe nasıl ulaşılır, bununla ilgili de kapsamlı araÅŸtırmalar yaptı. Kariyerine pek çok ödül sığdırdı... Ama en önemlisi ÅŸef olmanın sadece iyi yemek yapmaktan, reçeteler keÅŸfetmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya kanıtladı. Adaylığı bundan tam bir yıl önce açıklanmıştı. Ödül törenine günler kala ise yaptıklarıyla hâlâ konuÅŸulmaya devam ediyor.



Bir frappucino lütfen!
Joker filmi Batman ve Joker hayranlarını ikiye bölmüÅŸ durumda. Kimi Joaquin Phoenix'in oyunculuÄŸunu ayakta alkışlarken, filmden beklediÄŸini bulamadığını söylüyor. Kimi ise hayranlığını dile getiriyor... Filmi sevenlerin ya da pek beÄŸenmeyenlerin çok sevdikleri ÅŸeyse Joker karakterinden esinlenerek Starbucks'ın hazırladığı Joker Frappucino. SoÄŸuk kahvenin içeriÄŸi de tıpkı karakterin kendisi gibi karmaşık. Hatta bu yüzden kahve zincirinin her ÅŸubesinde bulunmuyor. Yapımı biraz daha uzun sürdüÄŸü için de çok sıra varsa sipariÅŸ edilmemesi öneriliyor.
Kahve içeriÄŸindeki yeÅŸil rengi matcha'dan alıyor. Ä°çinde vanilya ve çilek püresi de kullanılıyor. Hatta dileyenlere baristalar çilek püresinden gülen dudak da çiziyor. Türkiye'de var mı... Maalesef yok. Ama markanın sosyal medya hesaplarında tarifi yer alıyor. Evde kendi Joker kahvenizi yapabilirsiniz.



Çikolata sevenlerin dikkatine
Bir iÅŸ düÅŸünün ki tek yapmanız gereken kakao ve çikolata tatmak... Üstelik tadım konusunda profesyonel olmanıza da gerek yok. Çikolata sevmeniz ve herhangi bir alerjiniz olmasın yeter. Oreo'yu da üreten Ä°ngiltere'deki Mondelez International ÅŸirketindeki çikolata tadımcısı iÅŸine tüm dünyadan baÅŸvuru yağıyor. Üstelik iÅŸ part-time. Haftada sadece yedi buçuk saat çalışmayı içeriyor. Ama bu saatlerde çokça kakao ve ÅŸekere maruz kalınacağı da kesin. Dert yok, tasa yok. Bol bol çikolata ve çikolatalı içecek var...



Friends'in 25. yılı aşkına...
Friends dizisi yayın hayatına baÅŸladığından bu yana 25 yıl geçtiÄŸine inanmak güç. Üniversite yıllarımda perÅŸembe akÅŸamları program yapmaz dizinin yeni bölümünü izlemek için ekran başına kilitlenirdik.
New York'ta yaÅŸayan altı yakın arkadaşın komik hayatlarını anlatan dizi, yayın hayatına baÅŸlayalı tam 25 yıl olmuÅŸ. Bu çeyrek asırı da tıpkı 20. yılda olduÄŸu gibi müzelerle, etkinliklerle kutluyor.
ÖrneÄŸin Jennifer Aniston 25. yıl ÅŸerefine Instagram hesabı bile açtı. Hatta en kısa sürede en fazla takipçi sayısına eriÅŸerek rekora da imza attı.
New York'ta açılan pop-up müzede ise tam bir dizi seti ambiyansı yaşıyorsunuz. Ä°ster Monica'nın mor kapısından içeriyi gözetliyor isterseniz de ÅŸu meÅŸhur Åžükran Günü sahnesinde olduÄŸu gibi hindiyi kafanıza takıyorsunuz. Chandler ve Joey'nin arkaya yatan TV koltuklarında pineklemek de imkanlar dahilinde.
Müzede sorun yok. Ziyaretçiler de kurucular da memnun. Bu durumdan ÅŸikayetçi tek bir kiÅŸi var. O da dizinin çekildiÄŸi ve dizide Central Perk olarak geçen gerçek kafenin sahibi. Kafenin gerçek adı Little Owl. Sahibi Joey Campanaro aynı zamanda kafenin ÅŸefi. Ama bugünlerde neredeyse çalışamayacak hale gelmiÅŸ. Dizinin hayranları her gün kafeye akın edip, selfie çekiyormuÅŸ. Duvarları ise yazılardan ve grafitilerden artık görünmez halde. Hafta sonları gelenlerin sayısının bini geçtiÄŸini anlatıyor Campanaro. BaÅŸka kafe sahibi olsa belki mutlu olurdu. Ama gelenlerin artık zarar verdiÄŸini ve agresif davrandığını anlatan kafe çalışanları yaka silkmiÅŸ durumda. "Lütfen gelmeyin" diye de mesaj veriyorlar.

ÅžEHÄ°RDEN HAVADÄ°SLER
* Her yıl dünyanın farklı yerinden bir yiyecek menülerimize giriyor ve bir daha da çıkmıyor. ÖrneÄŸin Peru'nun kinoası, ceviche'si. Darısı siyez bulgurumuzun başına diyelim ve esas konuya geçelim. Malum bao'lar hani ÅŸu pofuduk, hafif tatlı, kökeni Tayvan ve Çin'e dayanan ekmekler... 2017 yazına hızlı giriÅŸ yapmıştı. Plajlarda bile herkes bao yer olmuÅŸtu. Bao rüzgarını yeni yılda ÅŸehre taşıyan isimler ise Sarp Yaman ve YiÄŸit DemirbaÅŸ oldu. Åžu sıra harıl harıl Maslak'ta açacakları Mr. Bao için çalışmalarını devam ettiriyorlar. Hem menüde Asya mutfağı yerel tatlarla buluÅŸacakmış. Kokoreç bao, yengen bao, Ä°skender bao gibi tatlar olacakmış. Åžimdiden iÅŸtahınız kabardı deÄŸil mi... Üstelik iddialı bir dekorasyonla açılacak olan mekan sabahın ilk ışıklarına dek de servis vermeye devam edecekmiÅŸ.



* Åžehirde açık ara en sevdiÄŸim mekanların başında geliyor Frankie. Hem yemekleri hem konumu hem de terasıyla. Åžimdi pazartesi akÅŸamlarına bir de meyhane konsepti eklenmiÅŸ. Executive Åžef Melih Demirel pazartesi akÅŸamlarına özel bir menü hazırlıyor. Ustaların Karışımı adını verdikleri menüde kuru cacık, Anadolu tartar, çıtır yufka içinde lakerda, atom kokoreç, ahtapot yahni, kuzu kaburga köfte gibi seçenekler var. Üstelik bu leziz yemeklere canlı müzik eÅŸlik ediyor. Fiks menünün kiÅŸi başı fiyatı ise 275 TL.


* Malum bir devir sona erdi ve Harbiye'deki Klein taşındı. Tabii böylelikle bir baÅŸka devir de baÅŸlamış oldu. AyazaÄŸa'da geçen perÅŸembe soft opening ile açılan Klein Wal cuma ve cumartesi geceleri açık olacak. 1993'te Ceylan Çaplı'nın Maslak'ta araba mezarlığının içine açtığı 2019 günleri geldi aklıma nedense. Ä°stanbul'un dört bir yanından eÄŸlenmek isteyenler Maslak'a gidiyordu. Klein Wal da onun baÅŸarısını elde edecek gibi görünüyor. 2019'da variller yanardı. Klein'da ikonik heykeller dikkat çekiyor. Yine epey iddialı bir DJ line-up'ı var. Ve yine Ä°stanbul'un en iddialı gece kulübü olmaya aday... Harbiye'deki eski yerde ise Pink Mama bu akÅŸam Esma Er ile açılıyor. burcu aldınc-sabah



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar