Gastronomi dünyasının kalbi İzmir de atacak

Gastronomi dünyasının kalbi İzmir\'de atacak
20 Eylül 14:12 2018

Boyoz, kumru, kuzu etli ÅŸevketibostan, ÅŸambaligibi kendine özgü lezzetlere sahip olan Ä°zmir’de nihayet güçlü ve çok kültürlü yapısını yansıtacak bir “gastronomi” festivali düzenleniyor.

21 Ekim tarihinde, tarihi tren garında yapılacak olan “Ä°zmir GastroFest” yerli ve yabancı ünlü ÅŸefleri buluÅŸtururken, farklı panellerde gündemin en sıcak konusu olan “Göç” temasını iÅŸleyecek.

Yurt içinden ve dışından ünlü ÅŸefler katılacak

Metro’nun ana sponsorluÄŸunda, Öztiryakiler, Birlikte Güzeliz, Çimstone,Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi, Pınar, Åžölen Çikolata,Åžekerbank gibi kurumların ve markaların desteklediÄŸi; THY’nın ulaşım, Hürriyet Gazetesi’nin medya sponsorluÄŸunu üstlendiÄŸi “Ä°zmir Gastrofest”e yurt içinde ve dışından ünlü ÅŸefler, yemek yazarları, akademisyenler katılıyor. Yunanistan’ın “mutfak kraliçesi” ve en tanınmış ÅŸeflerindenArgiroBarbarigou da konuklar arasında.

Festival ziyaretçileri Mürver, Nicole, Neolokal,Toi, Ent,Cantinary, Balmumu, Seçkin Et, Pizza Localeve Murano’sgibi Ä°stanbul ve Ä°zmir’in ünlü lokantalarının lezzetlerini tadabilecekler.

Ziyaretçiler konunun uzmanlarını dinleme fırsatı bulacak 

Güne boyoz, söÄŸüÅŸ, kumru, gevrek gibi lezzetlerle baÅŸlayacak ziyaretçiler, “Göç Ä°le Åžekillenen Ä°zmir Mutfağı” panelinde Müge Akgün moderatörlüÄŸünde;Ahmet Örs, Nedim Atilla, Vedat BaÅŸaran, Haluk Özyavuz, Ahmet GüzelyaÄŸdöken gibi konunun uzmanlarını dinleme fırsatı bulacak.

Ä°zmirli ÅŸarap üreticileri Can OrtabaÅŸ (Urla Åžarapçılık), Reha ÖÄŸünlü (Urlice) Enis Güner (Sevilen), Ali Boz (LucienArkasÅžarapları) ve Vedat BaÅŸaran bölgenin ÅŸaraplarını Bülent AkgermanmoderatörlüÄŸünde konuÅŸacaklar.

Lezzet tutkunları için kaçırılmayacak fırsatlar

Ä°zmir Gastrofest’in konukları ve konuÅŸmacıları arasında Parabere Form’un kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından, yeme-içme yazarı Maria Canabal, yemek sosyolojisi konusunda uzman Profesör Dr. Zafer Yenal, Prof. Dr. Biray KolluoÄŸlu, Saffet Emre Tonguç, marka pazarlama uzmanı Lisa Donoghue gibi ünlü  isimler var.

Aylin YazıcıoÄŸlu, Åžemsa Denizel, Yılmaz Öztürk, Osman Sezener, Murat Bozok, Jale Balcı, Ä°srailli ÅŸef Moshe Basson ve “mutfakta yepyeni, orijinal bir ses, bir hikâye anlatıcısı” diye tarif edilen Ukrayna asıllı Olia Hercules gibi ünlü isimlerle “workshop”lar lezzet tutkunları için kaçırılmayacak fırsatlar.

Yemek, peynir, şarap tadımları

Deniz Alphan’ın ses getiren belgeseli “Kaybolan Bir Dil, Kaybolan bir Mutfak” ile dünyanın en iyi restoranlarından sayılan El Celler De Can Roca’nın sahibi Roca KardeÅŸlerin Türk Mutfağını keÅŸif hikayesi olan Turkish Way filmleri de Ä°zmir Gastrofest kapsamında gösterilecek.

Yemek tadımlarının yanı sıra, peynir, ÅŸarap tadımlarının yapılacağı,Almanya’nın önde gelen peynir uzmanlarından UrsulaHeinzelmann’ın Ä°zmir bölgesi ÅŸaraplarını ve peynirlerini eÅŸleÅŸtireceÄŸi Ä°zmir Gastrofestin bir diÄŸer sürprizi de Amerikalı ünlü saksafon efsanesi Ricky Ford. Fort, ünlü pianistAli Perret, Can Kozlu,Ä°mer Demirer, MattHall birlikte sahne alacak. Hiç kuÅŸku yok, utulmayacak bir cazkonserine imza atacaklar.

Ford’un, gastronomi festivalinde mutfaÄŸa girip annesinin ‘FishCake’ni, Ali Perret’in mürekkepli kalamarını  yapması da ihtimal dahilinde!Festival Birlikte Güzeliz’in sürpriz sanatçısı ile düzenleyeceÄŸi AfterParty’si ile sona erecek…



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

1 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar