HEYECANLA BEKLENEN V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI 21-28 NİSAN 2019 TARİHLERİNDE MENGEN DE

HEYECANLA BEKLENEN V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI 21-28 NİSAN 2019 TARİHLERİNDE MENGEN’DE
14 Mart 20:29 2019

HEYECANLA BEKLENEN V. ULUSAL AÅžÇILIK KAMPI 21-28 NÄ°SAN 2019 TARÄ°HLERÄ°NDE MENGEN’DE

 

Heyecanla beklenen ulusal aÅŸçılık kampında bu sene 80 farklı üniversite ağırlanacak

 

Gastronomi camiasının merakla beklediÄŸi “Ulusal AÅŸçılık Kampı” 21-28 Nisan 2019 tarihlerinde!

 

On üç farklı ülkenin öÄŸretim elemanları ve öÄŸrencilerinin katılımı ile gerçekleÅŸecek olan V. Ulusal AÅŸçılık Kampı, her yıl olduÄŸu gibi bu yıl da aÅŸçılığın kalbi Mengen’de yapılacak.

 

EÄŸitimler, 21-28 Nisan 2019 tarihleri arasında, Mengen AÅŸçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nun mutfaklarında, bahçelerine kurulan kamp alanında ve ilçenin doÄŸal ortamlarında verilecek.

 

Bu eÄŸitimler için özel olarak hazırlanan mutfaklarda kullanılacak mutfak gereçleri ve yemeklerin yapımı için gereken malzemeler AÅžOMDER ve destekçi firmalar tarafından karşılanacak.

 

 

Kampa ilginin her sene giderek arttığını belirten AÅžOMDER BaÅŸkanı Levent DEMÄ°RÇAKMAK:

 

“BeÅŸ sene önce baÅŸladığımız ve dünyanın baÅŸka bir yerinde örneÄŸi olmayan kampımıza katılım, önceki yıllara göre oldukça fazla artış göstererek, 13 farklı ülkeden, 47 farklı ÅŸehirden, 80 üniversitenin 108 birimine ulaÅŸtı. YükseköÄŸretim kurumlarına baÄŸlı okullardan 120 öÄŸrenci ile 90 öÄŸretim elemanı kampa katılım saÄŸlayacak ve 30 konuda farklı eÄŸitimler alacaklar. AÅžOMDER üyelerinin büyük fedakârlıklarıyla hazırlanan Ulusal AÅŸçılık Kampı artık kanaat önderlerince bir marka olarak dile getiriliyor. Bu ilgi bize, güç ve geleceÄŸe dair yapmak istediklerimiz için umut veriyor. Tüm AÅžOMDER ailesine, genç katılımcı arkadaÅŸlara ve yapmak istediklerimize inanarak bizi yalnız bırakmayan tüm destekçi firmalara ÅŸükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

Kamp boyunca eÄŸitim sırasında kullanılacak kırmızı ve beyaz etler, deniz ürünleri, bakliyatlar, hamur iÅŸleri ve yaÄŸlar gibi yeme-içme malzemelerinin yanı sıra; hijyen ürünleri ve üniformalar gibi ürünler de destekçi firmalar tarafından ücretsiz karşılanacak.

 

EtkinliÄŸe Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi ile Mengen AÅŸçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ortağı olarak destek verecek. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri ise AÅžOMDER ile destekçiler tarafından karşılanacak.

 

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, kamp bünyesinde Prof. Zeliha AKÇAOÄžLU eÄŸitmenliÄŸiyle, kamptaki aÅŸçılar iki eseri puzzle tekniÄŸiyle resmedecek. Ardından parçalar birleÅŸtirilerek bütün oluÅŸturulacak ve kampın “Ayrıştırmıyoruz, BirleÅŸtiriyoruz; Yarıştırmıyoruz, EÄŸitiyoruz” temel mottosu vurgulanacak…

Kampta ayrıca; “Ders Ä°çeriklerinin Belirlenmesi, Uygulama Derslerinin Maddi Zorluklarının Aşılması” temalı “II. Ulusal AÅŸçılık Çalıştayı” gerçekleÅŸecek. Geçen sene “Önlisans ve Lisans Düzeyinde Gastronomi EÄŸitimi Veren Okullardaki Uygulama EÄŸitimleri” ele alınmış, sonuç raporu ilgili paydaÅŸlarla hem basılı hem de elektronik ortamlarda paylaşılmıştı.

Bu sene yine; yemek ile sanat iliÅŸkisi, beslenme-diyet, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer, danışmanlık ve paneller gerçekleÅŸtirilecek.

Kamp süresince; makarna, pirinç, kuru baklagil, tahıl, hamur iÅŸi, ördek, tavuk, sushi, dana, kuzu, süt ve ürünleri, ekmek, çikolata, baklava, yemek stilistliÄŸi, porselen ve benzeri uygulamalı-teorik eÄŸitimleri 82 profesyonel mutfak ÅŸefi ile alanında saygın 28 uzman verecek.

 

Kamp hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.ascilikkampi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

          https://www.instagram.com/explore/tags/ascilikkampi/

 

      https://www.facebook.com/ascilikkampi/

        https://twitter.com/Ascilikkampi



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

1 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar