İncili Gastronomi Rehberi İNCİ kazanan restoranları açıkladı

İncili Gastronomi Rehberi \\\'İNCİ\\\' kazanan restoranları açıkladı
26 Åžubat 20:55 2020

Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘Ä°ncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aÅŸkın süredir titizlik ve ÅŸeffaflıkla yapılan deÄŸerlendirmeler sonucu Ä°nci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı. 

 

Hürriyet ve Karaca iÅŸ birliÄŸi ile gastronomi dünyasına kazandırılan 2020 ‘Ä°ncili Gastronomi Rehberi’ Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlandı.

 

Rehberde yer alan ve ‘Ä°nci’ kazanan restoranlara ödülleri önceki akÅŸam Shangri-La Bophorus’ta gerçekleÅŸtirilen törenle takdim edildi. 

 

Gastronomi dünyasının prestiji kabul edilen rehber; sektörün deÄŸerlendirilmesi, derecelendirilmesi, teÅŸvik edilmesi ve yemek severlere adil bir ÅŸekilde yol gösterilmesi amacıyla hazırlandı. Ödül gecesi ise Türkiye’nin lezzet noktalarının adeta geçit töreni oldu.

 

Projenin koordinatörü, Hürriyet yazarı Müge Akgün Ä°ncili Gastronomi Rehberi’nin ÅŸeffaf ve tarafsızlıkla deÄŸerlendirildiÄŸine dikkati çekti. Akgün, “Gizli jüri üyelerinin yıl boyunca yaptığı ziyaretler ve güncel deÄŸerlendirmelerle hayata geçirdiÄŸimiz Ä°ncili Gastronomi Rehberi’nin gastronomi dünyasına ciddi katkıda bulunduÄŸuna inanıyoruz. Ä°ncili, yıl boyunca yeme-içme meraklılarının rehberi olacak” diye konuÅŸtu. 

 

 

 

Karaca Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karaca gecede yaptığı konuÅŸmada, “Sofrayı sahiplenen bir marka olarak, Ä°ncili Gastronomi projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Karaca'nın amacı; insanların paylaÅŸmaktan keyif aldığı anları çoÄŸaltmak ve yaÅŸam kalitelerine deÄŸer katmak” diye konuÅŸtu. Karaca Grup Pazarlama Direktörü ve Ä°cra Kurulu Üyesi Galip BaÄŸcı, “Türkiye'de yükselen bir yıldız olan gastronomi dünyasına ışık tutan bu proje ile insanların hayatına deÄŸer kattığımıza inanıyoruz. Rehberin simgesinin Karaca’nın incisi olması bizim için bir gurur kaynağı” dedi.

 

 

 

Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup BaÅŸkanı Emrah KurtoÄŸlu ise gecede yaptığı konuÅŸmada, “Hürriyet Gazetesi olarak Türkiye’nin lokomotifi diye adlandırabileceÄŸimiz çeÅŸitli sektörlerde hayata geçirdiÄŸimiz projelerle sektörel standartların yükselmesine katkı saÄŸlıyor, katılımcıların ulusal ve uluslararası bilinirliÄŸini artırıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Elfin Yüksektepe’nin sunuculuÄŸunu yaptığı gecede Ä°nci alan mekanların yanı sıra sektöre deÄŸer katan Ahmet Örs, Feridun Dörtler, Yavuz Ä°skenderoÄŸlu Onur Ödülüne deÄŸer bulundu. 

 

 

 

Her yıl kapsamı geniÅŸletilen ve yeni lokasyonlar eklenen rehberde; Türkiye’nin dört bir yanından restoranlar deÄŸerlendirildi. Ä°ncili Gastronomi Rehberi kapsamında 3, 4 ve 5 Ä°nci kazanan toplan 518 restoran yer aldı. Restoranlar “Åžef restoranı, bistro, brasserie”, “geleneksel mutfak”, “et lokantaları ve kebapçılar”, “balık lokantaları”, “Uzak DoÄŸu restoranları”, “meyhaneler”, “sokak yemekleri restoranları” ÅŸeklinde kategorilerle inci sahibi oldu. 

 

5 Ä°nci Sahibi Mekanlar

 

Maça Kızı

 

Mikla

Neolokal

 

Od Urla

 

Sunset

 

4 Ä°nci Sahibi Mekanlar

 

7 Mehmet

 

Agrilia

 

Aheste

 

Alaf

 

Antica Locanda

 

Apartıman

 

Araka

 

Asmalı Cavit

 

Asmani

 

Beyti

 

Brava Restaurant

 

Cantinery

 

Casa Lavanda

 

Cecconi`s

 

Cibalikapı Balıkçısı

 

Çiya

 

Divan Lokantası

 

Dragon

 

Ent

 

Fauna

 

Frankie

 

Gabbro

 

Galvin

 

Gram Orjin

 

Hünkar

 

Isokyo-Raffles Ä°stanbul

 

Ä°sabey BaÄŸevi

 

Kapha

 

Karaköy Lokantası

 

Kıyı

 

La Pasion

 

Lacivert

 

Le Petite Maison

 

Leb-i Derya

 

Lucca

 

Mürver

 

Nicole

 

No 4

 

Orfoz

 

Pandeli

 

Papermoon

 

Ringa

 

Sanayi 313

 

Seraf

 

Seraser

 

Shang Palace-Shangri-La

 

Spago - St. Regis 2

 

Åžans

 

Tershane Karaköy

 

The Marmara Tuti

 

Toi

 

Trilye

 

Ulus 29

 

Urla Vino Locale

 

Vogue

 

Yeni Lokanta

 

Zennup 1844

 

Zuma

 

Zuma Bodrum

 

Ä°nci alan tüm restoranların detaylı listesine buradan ulaÅŸabilirsiniz.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar