Kansere neden olan 14 tehlikeli gıda

Kansere neden olan 14 tehlikeli gıda
10 Ocak 22:52 2021

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır nispeten saÄŸlıklı bir atıştırmalıktır, ancak onu patlatmak için uygun olmayan yol, saÄŸlığı bozuyor. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduÄŸunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciÄŸer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceÄŸini gösterdiÄŸini söyledi.

 

KONSERVE YİYECEKLER

Konserve yiyeceklerle ilgili sorun depolama alanından kaynaklanıyor. Hemen hemen tüm alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere sebep olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diÄŸer yiyecekleri konserve kutusundan yemek çok tehlikelidir.

 

CİPS

Cipste sadece yüksek derecede yaÄŸ ve sodyum yok. Aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de var. Yüksek sıcaklıkta kızartılır ve istenen çıtır dokunun elde edilmesi saÄŸlanır ancak bu durum sigarada da bulunan tanınmış bir kanserojen olan akrilamide zemin oluÅŸturur.

 

İŞLENMİŞ, TÜTSÜLENMİŞ KIRMIZI ETLER

Bu liste hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekleri içerir. Genel olarak her gün yenilen kırmızı etin, kanser riskini yüzde 22'ye kadar arttırdığı çalışmalarda gösterilmiÅŸtir.

 

HİDROJENİZE YAÄžLAR-TRANS YAÄžLAR

Hidrojenize yaÄŸlar, daha uzun süre daha taze kalmaları için kullanılır. İşlenmiÅŸ gıdalarda bulunur ancak vücutta kansere yol açan hücrelerin yapısını etkiler.

 

BEYAZ UN

Beyaz un, iÅŸlenmiÅŸtir. Tahıllarda doÄŸal olarak bulunan besin maddelerinin çoÄŸunu tahrip edilir. DeÄŸirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun aÄŸartılmasını saÄŸlar.

 

ÇİFTLİK SOMONU

ABD'de yapılan araÅŸtırmaya göre; omega-3 yaÄŸlarına ihtiyaç vardır ancak bazı çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diÄŸer kanserojenlerden etkilenmiÅŸ bir diyetle beslenirler. Satılan somon balıklarının yaklaşık yüzde 60'ı ise çiftlik somonu.

 

GDO'LU GIDALAR

GenetiÄŸi deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ gıdalar bir laboratuvarda zararlılara karşı daha dayanıklı olacak ve saÄŸlam ÅŸekilde nakliyeye dayanacak ÅŸekilde tasarlanmıştır. Yapılan açıklamaya göre; Amerika'da hemen hemen tüm tahıllarda (soya fasulyesi, buÄŸday ve mısır) GDO'ludur. Ancak Avrupa'daki birçok ülke GDO'lu ürünleri yasakladı.

 

YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ÅžURUBU

Basitçe söylemek gerekirse bu tatlandırıcı, kanser hücrelerinin en sevdiÄŸi besin maddesi olarak açıklanıyor. Direkt kansere neden olmayabilir ancak kanser hücrelerinin hızla çoÄŸalmasına ve büyümesine izin verir. Genel olarak rafine ÅŸeker ve özellikle paketlenmiÅŸ yemeklerde bulunur.

 

YAPAY TATLANDIRICILAR

İnsanların kilo almamalarına yardımcı olmak için özel olarak yapılan tatlandırıcılardaki kimyasallar, özellikle aspartam, vücutta ciddi bir toksine dönüÅŸür.

 

ALKOL

Fazla tüketilen alkolün ağız, yemek borusu, karaciÄŸer, kolon, rektum ve meme kanseri riskini artırdığı gösterilmiÅŸtir.

 

ORGANİK OLMAYAN MEYVELER VE SEBZELER

Organik olmayan ürünlerde atrazin, tiyodikarb ve organofosfatlar gibi çok tehlikeli pestisitler bulunuyor. Atrazin, insanlarda ciddi saÄŸlık ve üreme sorunlarına neden olduÄŸu bilinen bir kimyasaldır. Avrupa ülkelerinde kullanımı yasalarca yasaklanmıştır, ancak ABD'de kullanılmaktadır. Ne yazık ki, ürünü yıkamak üzerindeki kimyasal kalıntıları temizlemiyor.

 

SALAMURA GIDALAR

Salamura gıdalar, nitratlar veya nitritler, tuz ve sirke kombinasyonu ile sertleÅŸtirilir. Ayrıca yapay renklendirici de eklenebilir. Sirkenin kendisi bazı saÄŸlıklı niteliklere sahipken, turÅŸu gibi gıdalardaki yüksek tuz seviyesi ve nitratlar / nitritler saÄŸlığınızı bozabilir.

 

SICAK İÇECEKLER

Son zamanlarda yapılan çalışmalar, düzenli olarak çok sıcak içecekler tüketmenin yemek borunuza zarar verebileceÄŸini ve boÄŸaz kanserine yol açabileceÄŸini göstermiÅŸtir. Bilim insanları bunu 65 C olarak açıklıyor.

 

Kansere neden olan bu yiyeceklerin birçoÄŸu, düzenli olarak yediÄŸimiz birçok üründe bulunan bileÅŸenlerdir. Onlardan kaçınmayı düÅŸünmek, özellikle günlük yaÅŸamın stresini hafifletmeye yardımcı olan yiyeceklerden vazgeçmek zor olsa da daha saÄŸlıklı beslenmelisiniz.

 



Emoji İle Değerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar