KATAR, DÜNYA KUPASI’NA RESTORANLARIYLA DA HAZIRLANIYOR

KATAR, DÜNYA KUPASI’NA RESTORANLARIYLA DA HAZIRLANIYOR
19 Nisan 19:55 2022

Katar’da her damak tadına uygun bütçe dostu restoranlar 

KATAR, DÜNYA KUPASI’NA RESTORANLARIYLA DA HAZIRLANIYOR

 

Katar, dünyanın dört bir yanından lezzetlerin bir araya geldiÄŸi 3000 restorana ev sahipliÄŸi yapıyor. Katar Turizm (Qatar Tourism), her damak tadına uygun, ülkenin en iyi bütçe dostu restoranlarını tanıtıyor.

 

FIFA 2022 Katar Dünya Kupası dünyanın dört bir yanından taraftarları Katar'da bir araya getirmeye hazırlanırken, Katar Turizm’de cep yakmayan lezzetleriyle iÅŸtah kabartan bütçe dostu restoranları görücüye çıkarıyor.

Taraftarlar günde toplam 450 liradan daha az ödeyerek kahvaltı, öÄŸle ve akÅŸam yemeklerinde Orta DoÄŸu'nun ve dünya mutfaklarının otantik tatlarına eriÅŸebilecek, yerel çay ve kahvelerini yudumlayarak bir sonraki maçın heyecanı için enerji depolayabilecekler. 

Katar Turizm'in Operasyon Direktörü Berthold Trenkel: "Seyahat ederken bazen tek isteÄŸimiz hızlı, ucuz ama lezzetli bir öÄŸünle günü geçirmek olur. Katar'a gelen ziyaretçiler de yalnızca birkaç Katar riyali ödeyerek ızgaradan sıcak sıcak çıkan taze etli shawarmalarla, tahin soslu falafellerle karınlarını doyurabilecek. Katar'da her köÅŸe başı bütçe dostu restoranlarla dolu. Bazen en lezzetli yemek en basit olandır. Futbol taraftarları ucuz ve iÅŸtah açıcı lezzetlerimizle tanışmaya hazır olsunlar."

Katar, lüks turizm alanında her geçen gün daha da üst düzey hizmet veriyor. Ancak bunun yanında, kaliteden ödün vermeyen uygun fiyatlı yeme içme mekânlarıyla da göz dolduruyor. FIFA Dünya KupasıTM'na giden yoldan nefis kokular geliyor. 

  1. Shay AlShomous

Souq Waqif'te bir köÅŸe başında yer alan Shay AlShomous'un sahibi ve iÅŸletmecisi, ünlü Katarlı kadın giriÅŸimci Shams Al Qassabi. Otantik Katar mutfağını merak edenler, menüsü tamamen 100 lira civarında ürünlerden oluÅŸan bu mekâna muhakkak uÄŸramalı. Faydalı bilgi: Restoran, kahvaltı saatlerinde dolup taşıyor.  

  1. Chapati & Karak 

Chapati & Karak'ta saat hep çay saati. Katara Kültür Köyü'nde yer alan bu mekân, baharatlı chapatileri ve birbirinden ilginç çay seçenekleriyle tatlı ve tuzlu krizlerini 30 liranın altında giderme fırsatı sunuyor. Faydalı bilgi: Gün ortası atıştırmaları için birebir.

  1. Karak Mqanes

Karak Mqanes geleneksel Katar mutfağını yerelliÄŸin büyüsüyle harmanlıyor. Nesilden nesile aktarılan tarifleriyle 20'den fazla ÅŸubede hizmet veren Karak Mqanes, ÅŸöhretini Katar'ın kahvaltı lezzetlerine ve otantik karakına borçlu. Menüdeki ürünlerin çoÄŸunun fiyatı 75 liranın altında. Faydalı bilgi: Tatlı için midenizde yer açmayı unutmayın.  

  1. Turkey Central Restaurant 

Åžehrin kalbinde yer alan Turkey Central, iÅŸtah kabartan menüsü, cep yakmayan fiyatları ve hızlı servisi ile hem yerel halk hem de Katar'da yaÅŸayan yabancıların uÄŸrak mekânlarından. Menüdeki seçenekler 15 liradan baÅŸlıyor ve porsiyonlar iki kiÅŸiye bile rahatlıkla yetebiliyor. Restoranın favorileri arasında karışık meze (120 TL), karışık ızgara (135 TL), yarım ızgara tavuk (105 TL) ve meÅŸhur kuzu pirzola (150 TL) yer alıyor. Faydalı bilgi: Erken gitmeye çalışın, çünkü burası daima kalabalık olan ve "ilk gelen kapar" mantığıyla iÅŸleyen bir mekân. 

  1. Petra

Orta DoÄŸu lezzetleri için doÄŸru adres Petra. Tamamı 30TL'nin altında olan sandviçleriyle bu mekân ucuz yollu yeme içme için en popüler yerlerden. Petra'nın en çok tutulan lezzetleri ise falafel ve tavuklu sandviç. Faydalı bilgi: Bir tane kimseyi kesmez, iki tane söyleyin.

  1. Marmara Istanbul Restaurant

Yapılacaklar listenizde Katar'da shawarma yemek varsa, istikametiniz kesinlikle Marmara olmalı. Gece gündüz harıl harıl iÅŸleyen bu restoranda büyük boy shawarma 55 TL, küçük boy ise 30 TL. Faydalı bilgi: Restoran 09.00-04.00 saatleri arasında açık.

  1. Sabah W Masa

Åžehrin en iyi falafellerinden birini yiyebileceÄŸiniz bu restoranda falafelin fiyatı 80 TL. Taze Lübnan mutfağının servis edildiÄŸi bu iÅŸlek mekânın zengin menüsünde kahvaltı, öÄŸle ve akÅŸam yemekleri için çok sayıda seçenek yer alıyor. Faydalı bilgi: Tek bir ana yemek iki kiÅŸi için yeterli oluyor.

  1. Ali Al Naama Café

Burası, Souq Waqif'in koÅŸturmacalı ambiyansında yerel bir lokanta. Geleneksel oturma alanlarıyla dekore edilen Ali Al Naama Café, hızlı servisi ve düÅŸük fiyatlı menüsü ile 60 liranın altındaki seçenekleri ile çok sayıda kiÅŸinin favorisi. Faydalı bilgi: Peynirli ve paratha kombinasyonunun yanında bir fincan karak ile harika bir lezzet ÅŸöleni yaratabilirsiniz. 

  1. Biryani Corner

Güney Asya mutfağından tatmak isteyen ziyaretçiler bu yerel mekânda 75 TL'nin altında bir fiyata doyurucu bir tabak biryani yiyebilirler. Seçenekler arasında, her damaÄŸa hitap eden sebzeli, yumurtalı, tavuklu ve koyun etli biryani bulunuyor. Buranın, hızlı paket serviste bir numara olduÄŸunu söyleyebiliriz. Faydalı bilgi: Bir parça papadum, salamura sebze ve yoÄŸurt ile her öÄŸün adeta bir lezzet ÅŸöleni. 

  1. TeaTime

7/24 geçerli zengin bir menü ve çoÄŸu 60 TL'nin altında ürünleriyle TeaTime, gece kuÅŸları için harika bir mekân. Åžehrin her köÅŸesinde bir ÅŸubesi bulunan restoranda müÅŸteriler burger, wrap ve atıştırmalık seçeneklerinin yanı sıra meÅŸhur karak'ı da tadabilirler. Faydalı bilgi: ÇoÄŸu ÅŸubede oturma alanı bulunmuyor. O yüzden bu zincir paket seçeneÄŸi için düÅŸünülebilir.

* Tüm fiyatlar en yakın rakama yuvarlanmıştır ve restoranın takdirine baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸme hakkı saklıdır.

Ziyaretçiler, yeme içme mekânlarına ucuz yollu ulaşım için teknoloji harikası Doha metrosunu kullanabilir, tek yön seyahatlerini sadece 7.5 liraya gerçekleÅŸtirebilirler. 2019'dan bu yana faaliyet gösteren bu göz alıcı hızlı ulaşım sistemi, baÅŸkentin baÅŸlıca kültürel cazibe merkezlerini birbirine baÄŸlayan, dünyanın en hızlı kondüktörsüz trenleri arasında yer alıyor.

DüÅŸük bütçeli yemek seçenekleri ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.visitqatar.qa/en/things-to-do/food-drink 

 

 

 

 

 



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar