Kitaptan yemek tarifleri: Tadında Yolculuk

Kitaptan yemek tarifleri: Tadında Yolculuk
12 Aralık 21:55 2019

Remzi Kitapevi tarafından piyasaya sürülen yemek kitabı “Tadında Yolculuk”, Kaliforniya’dan Akdeniz’e uzanan yolculuÄŸu anlatıyor. Seyahat ve yemek kültürünü farklı coÄŸrafyalar üzerinden anlatan kitap; saÄŸlıklı, doÄŸal ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak oluÅŸturuldu.

"Tadında Yolculuk" kitabını ÅŸef-yazar Jale Balcı ve seyahat yazarı Hande Çilek’in yazdı. Balcı, tariflerin birbiri ile uyumlu olması için çok özendiklerini belirtti. “Okuyucularımız tariflerimizi rahatlıkla uygulayabilecek” diyen Balcı, ÅŸunları kaydetti: “Lezzet düÅŸkünlerinin tariflerimizi kolaylıkla yapabilmesi ve sofralarında yer alarak misafirlerine ya da aile üyelerine tattırması, benim için büyük bir onur. Aslında amacımız; son zamanlarda artan sosyal medya çılgınlığından bir nebze de olsa uzaklaÅŸarak eskiden olduÄŸu gibi insanların kitaptan tarif yapmalarını saÄŸlamak.”

 

'Vegan tarifler'

Kaliforniya mutfağından lezzetlerin yanı sıra Türk damak tadına uygun tariflerin kitapta yer aldığını söyleyen Hande Çilek, “Özellikle son dönemde vegan beslenme alışkanlığı oldukça arttı. Kaliforniya'da da vegan yemekler ve restoranlar oldukça popüler. Dolayısıyla kitapta veganlara yönelik çok güzel tariflere yer verdik. Aynı zamanda laktoz duyarlılığı olanların da rahatlıkla tüketebileceÄŸi sebze-meyve içerikli tarifler yer alıyor. Tadında Yolculuk kitabı okuyucularını Akdeniz’den çok uzaklara Kaliforniya’ya kadar götürüyor ve Kaliforniya’nın Asya ve Meksika ezgileri içeren füzyon mutfağı ile buluÅŸturuyor. Tarifler Türk damak tadına en çok hitap eden, yapması pratik ve 7’den 70’e her yaÅŸ grubunun rahatlıkla tüketeceÄŸi lezzetler” dedi.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar