Manavgat a 4 yeni otel geliyor

Manavgat'a 4 yeni otel geliyor
01 Haziran 20:06 2020

Ä°lçenin doÄŸusunun halkın kullanımına tamamen kapanacağını vurgulayan Manavgat Ulualan Koruma Platformu, planların iptali için dava açacaklarını açıkladı. Antalya’nın Manavgat ilçesi KızılaÄŸaç Ulualan mevkiinde 3 bin dönümlük denize sıfır araziye yapılması planlanan Yat Çekek ve Ä°malat Ä°htisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilerek, söz konusu bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı yeni imar planlarıyla golf sahalı 4 otel inÅŸaatına açıldı.

Yeni planla 3 tanesi konaklamalı 75’er hektar, 1 tane konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceÄŸini duyuran 30 sivil toplum kuruluÅŸu bir araya gelerek Manavgat Ulualan Koruma Platformu’nu oluÅŸturdu.

Duvar'da yer alan habere göre, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Mimarlar Odası, Åžoförler Odası, Baro Manavgat Åžubesi gibi kurumların yer aldığı platform toplantılarına Manavgat Belediye BaÅŸkanı Åžükrü Sözen de katıldı.

PLANIN Ä°PTALÄ° Ä°ÇÄ°N DAVA AÇILACAK

Otel tahsisleriyle Manavgat’ın doÄŸusunun sahille baÄŸlantısının tamamen kesileceÄŸini söyleyen platform sözcüsü Mali MüÅŸavirler Odası BaÅŸkanı Nezih Özgenç, “Turizm Bakanlığı’nın planlarında yaklaşık 2 kilometrelik sahil ÅŸeridinin tamamı, golf alanlarına cepheli olacak ÅŸekilde düzenlenmiÅŸ. Yaya ve yürüyüÅŸ yolları ile park, yeÅŸil alan gibi kamusal kullanımlara yer verilmeyerek KızılaÄŸaç sahili halktan koparılmıştır.

 

Söz konusu alanın, tüm halkın kullanımına açık olarak, kentin ekonomik ve ticari hayatına katkı saÄŸlayacak ÅŸekilde, ortak bir akılla bütüncül olarak planlanması gerekmektedir. Burası ilçemizin geleceÄŸidir. Salı günü Ulualan mevkiinde basın açıklaması yapacağız ve bir imza kampanyası baÅŸlatacağız. Resen yapılan planlamaların iptali için de dava açacağız” açıklamasında bulundu.

ESKÄ° BAÅžKANDAN DA TEPKÄ°

Turizm Bakanlığı’nın yeni otel planlamasına bir tepki de AK Partili eski Evrenseki Belediye BaÅŸkanı Recep Barut’tan geldi. Kendi partisinin kurmaylarının verdiÄŸi sözleri hatırlatarak, Turizm Bakanı Ersoy’un bu kararından vazgeçirilmesi gerektiÄŸini söyleyen Barut, “Dört adet golf otel, dört kiÅŸi için mutlaka önemlidir; ama Manavgat ekonomisine katkısı, yat limanı ve çekek yerinin katkısının yanında bir hiçtir.

Önemli olan halkın genel menfaatine olan projelerdir. Maksat golf sahası yapmak mı yoksa golf bahanesi ile otel yeri elde etmek mi? Ayrıca golf alanları ile oteller aynı arazinin içinde olmak zorunda da deÄŸildir. Bu konuda AK Parti temsilcilerinin insiyatif alması gerekir. AK Parti’nin Turizm Bakanı yanlış yapmıştır” dedi. 



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar