MENGEN YÖRESEL TATLAR VE GİYİM KÜLTÜRÜ ŞENLİĞİ

MENGEN  YÖRESEL TATLAR VE  GİYİM  KÜLTÜRÜ ŞENLİĞİ
17 Temmuz 00:44 2018

MENGEN

YÖRESEL TATLAR VE  GÄ°YÄ°M  KÜLTÜRÜ ÅžENLİĞİ

Bolu’da  özel olan Mengen yöresel giyimini tanıtmak, unutulmamasını saÄŸlamak ve yeni kuÅŸaklara aktarmak amacı ile Yöresel Tatlar ve Giyim Kültürü ÅŸenliÄŸi gerçekleÅŸtiriliyor. Bu amaçla köylerden katılımın saÄŸlanması için yoÄŸun çalışmalar baÅŸlatıldı. Mengen gurbetçilerinin giyimlerine sahip çıkan, Mengen Sevdalılarının ilgisi ile ses getireceÄŸi düÅŸünülüyor. Mengenli kadınların sandıklarında sakladıkları yöresel kıyafetleri artık özel terziler tarafından isteÄŸe göre dikiliyor. Mengen Yöresel Tatlar ve Giyim ÅŸenliÄŸine katılımın yarış halinde olacağı, tatlı bir rekabet eÅŸliÄŸinde ve folklorik yöre kadınlarının manken edası ile ilçeyi ÅŸenlendireceÄŸi ve ülkemizde ilgi ile izleneceÄŸi vurgulandı. Yöresel Tatlar ve Giyim Kültürü ÅženliÄŸinin bölgemizde ilk olacağı için yöresel elbisesini giyen kadınlarının katılımı istendi.

Mengen Yöresel Tatlar ve Giyim Kültürü ÅženliÄŸi ile ilgili yapılan açıklama.

AMACIMIZIN GEREKÇESÄ°: Bizler kültürümüzü genç nesillere anlatmak ve yaÅŸatmak istiyoruz. Bu baÄŸlamda her yıl geniÅŸ kapsamlı çalışmalar yaparak yurt içinde yaygınlaÅŸtırmayı hedefliyoruz. Her yörede olduÄŸu gibi tanıtım amaçlı Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve ilçe Halk EÄŸitim MüdürlüÄŸü, Dernekler tarafından iÅŸbirliÄŸi ve iletiÅŸimi artıracaktır.

Projede Mengen yöresel kültürünü, giysilerini, örf ve adetlerini tanıtma amaçlı etkinlikler düzenlenmesi planlanırken, dünden bugüne kültürümüzün devam ettirilmesi için, il ve ilçe birimlerimizin araÅŸtırmalarından faydalanılacaktır.

AMACIMIZ -Mengen yöresinin gelenek ve göreneklerini tanıtmak. - Mengen yöresinin tarihini, kültürel zenginliklerini tanıtmak. - UnutulmuÅŸ kültür mirasımızı gün yüzüne çıkarmak. -Bölgemiz arasında farkındalık yaratmak. -Bölge halkı ile projeye destek veren kurum ve kuruluÅŸların kaynaÅŸmasını saÄŸlamak. -Kurumlar arası koordinasyon iletiÅŸim ve iÅŸ birliÄŸini artırmak.

PROGRAM 23 - AÄŸustos 2018 -  PerÅŸembe

Mengen Dörtyol’da toplanacak olan yöresel giyimli katılımcılar kortej eÅŸliÄŸinde Konak köyüne kadar yürüyecekler ve ardından program baÅŸlayacak. Mengen Yöresel Ekip Gösterileri. FotoÄŸraf Sergileri, Halk EÄŸitim Yöresel Giysileri, Tarım Araç Ve Gereçleri sergileri Program bitimine kadar ziyarete açık olacak. Mengen Halk Oyunları Gösterisi. Kadın Giysileri tanıtımı, Defile, Mengen Halk Oyunları Gösterisi, Katılımcıların birlikteliÄŸi kaynaÅŸma yemeÄŸi, Yöresel Davul Zurna Ekibinin Gösterileri.

 

Kültür ÅŸenliÄŸimizde bize desteklerini veren Mengen kaymakamımız Hasan Günaydın’a, Mengen Belediye BaÅŸkanımız Turhan Bulut’a, Gökçe su Belediye BaÅŸkanı Atilla AteÅŸ’e, Halk eÄŸitim Müdürümüz Ahmet Çevik’e, Muhtarlar Dernek BaÅŸkanımız Ali YiÄŸit’e,  Leyla AydoÄŸan, Bedriye DemirtaÅŸ, Nuran BayramoÄŸlu Hocalarımızın gayretleri ile hazırladığımız projeye desteklerini veren çok deÄŸerli sponsorlarımıza teÅŸekkür ederiz.  23 –08 – 2018 PerÅŸembe günü gerçekleÅŸtireceÄŸimiz Mengen Yöresel Tatlar ve Giyim Kültürü ÅženliÄŸimizde Mengen sevdalılarını Konak Köyün ’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız.



Emoji Ä°le DeÄŸerlendir

0 Mutfak Haber Emoji İnanılmaz

İnanılmaz

0 Mutfak Haber Emoji MuhteÅŸem

MuhteÅŸem

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸendim

BeÄŸendim

0 Mutfak Haber Emoji BeÄŸenmedim

BeÄŸenmedim

0 Mutfak Haber Emoji Üzüldüm

Üzüldüm


Yorumlar